Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Αθώος ή ένοχος: το κοινό αποφασίζει…!

Αθώος ή ένοχος: το κοινό αποφασίζει…!

Μηδένα προ του τέλους… δίκαζε! Αυτό θα έπρεπε να είναι το μότο των τελευταίων μηνών αφού σε πολλά που συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας βιαζόμαστε να κρίνουμε πριν καλά καλά αναλάβουν τις υποθέσεις οι αρμόδιες αρχές, αστυνομικές και νομικές.

Στη συγκεκριμένη πάντως περίπτωση η απόφαση είναι στα χέρια των θεατών που θα ακούσουν τα στοιχεία, τους μάρτυρες, τις καταθέσεις και στο τέλος θα πρέπει να ταχθούν με τη μία, ή την άλλη περίπτωση: Αθώος ή Ένοχος.

Αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης που έχει ανέβει στο θέατρο Eliart δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να αποφασίσουν το τέλος της και το μέλλον των ηρώων. Το εξαιρετικό, πρωτότυπο και ανατρεπτικό δικαστικό έργο του Jeffrey Archer που έχει κερδίσει το κοινό σε πολλές χώρες, έχει σκηνοθετηθεί με μαεστρία από τον Γιώργο Φρατζεσκάκη, κορυφώνοντας την αγωνία έως το τέλος, όπου οι θεατές έχοντας το ρόλο των ενόρκων θα αθωώσουν ή θα καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την απόφασή τους.

Στο επίκεντρο της ιστορίας ένας διακεκριμένος γιατρός, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της.

Ο καλύτερός του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπισή του.

Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί.

Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του.

Και οι θεατές καλούνται να γίνουν ένορκοι. Το κοινό πρέπει να αποφασίσει…!

Ο Δρ. Σέργουντ δολοφόνησε τη γυναίκα του;

Η Τζένιφερ Μίτσελ ήταν ερωμένη του;

Ποιο άλλοθί του να πιστέψεις;

Την απόδοση έχει κάνει ο Κώστας Σπυρόπουλος, τη σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, το σκηνικό και τα κοστούμια ο Βαλεντίνο Βαλάσης.

Τους ήρωες ενσαρκώνουν, οι:

Πρόεδρος Δικαστηρίου: Νόνη Ιωαννίδου

Κατηγορούμενος: Αντώνης Ραμπαούνης

Δικηγόρος Υπεράσπισης: Γιώργος Φρατζεσκάκης

Φαρμακοποιός: Αννέτα Παπαθανασίου

Δημόσιος Κατήγορος: Σαράντος Γεωγλερής

Καθηγητής Τοξικολογίας: Κώστας Ζέκος

Ιατρός: Βαρβάρα Λάρμου

Φύλακας: Στάθης Λαγκάδας

Σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη είναι και όσα ακούγονται στο παρασκήνιο της δικαστικής αίθουσας, από τον επιθεωρητή (Χάρης Σώζος) και τη γυναικολόγο (Ελένη Βουτυρά) που ίσως βοηθήσουν να λάβετε σωστή ετυμηγορία!

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να γίνουν ένορκοι για δύο ώρες, απολαμβάνοντας την παράσταση Αθώος Ή Ένοχος, μπορούν κάθε Παρασκευή (21:15), Σάββατο (18:15 και 21:15), Κυριακή (18:00), να πάνε στο θέατρο ELIART (Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός) και σίγουρα θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να… προδικάζεις!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις