Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Διάσημοι Έλληνες γίνονται «πωλητές» για να στηρίξουν τους άπορους

Διάσημοι Έλληνες γίνονται «πωλητές» για να στηρίξουν τους άπορους

Τους έχουμε συνηθίσει -ως «celebrities»- να βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας με αρκετούς από αυτούς να φιγουράρουν στις ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών είτε σε κοσμικές εκδηλώσεις φορώντας τα καλά τους. Αυτή τη φορά όμως θα φορέσουν το «κόκκινο γιλέκο», το σήμα κατατεθέν ανθρώπων που προσπαθούν πουλώντας τη «Σχεδία» να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς στις οικονομικές δυσκολίες της καθημερινότητας.

Να θυμίσω ότι η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου που πρωτο-κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013 και την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα κυκλοφορεί καινούργιο τεύχος του που πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης φορώντας το χαρακτηριστικό «κόκκινο γιλέκο», οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στους ίδιους τους πωλητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού, ενώ αποτελεί κι ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Κάθε χρόνο, την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται σε πολλές χώρες η δράση «Celebrity Selling», «Πωλητής για μία ώρα», που είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης λοιπόν, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και για μία ώρα (από τις 12:00 έως τις 13:00), σε σημεία πώλησης του περιοδικού «Σχεδία» θα βρεθούν γνωστά πρόσωπα από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, το γιλέκο της «σχεδίας» θα φορέσουν η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου (στην Εθνική Βιβλιοθήκη), οι τραγουδιστές Πάνος Μουζουράκης (Μετρό Ακρόπολη), Λεωνίδας Μπαλάφας (πλατεία Μοναστηρακίου), Νατάσσα Μποφίλιου (οδό Ερμού), οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη (πλατεία Αγίας Ειρήνης), Γιώργος Κοτανίδης (πλατεία Κολωνακίου), Όμηρος Πουλάκης (στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου), Γιούλικα Σκαφιδά (οδό Βουκουρεστίου & Πανεπιστημίου), Γιάννης Στάνκογλου (πλατεία Καπνικαρέας), Θεοδώρα Τζήμου (πλατεία Κοραή), ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης (πλατεία Συντάγματος), ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου (Μετρό Μοναστηράκι, έξοδο Αθηνάς) και ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος (μέσω Instagram), ενώ στη Θεσσαλονίκη θα μας περιμένουν οι ηθοποιοί Νίκος Αναδιώτης (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ), Γιώργος Νανούρης (Τσιμισκή και Αγ. Σοφίας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας), η τραγουδίστρια Ματούλα Ζαμάνη (Τσιμισκή και Κομνηνών), ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη), ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, μαζί με τον παρουσιαστή Γιώργο Λέντζα και τη Μόλυ (Τσιμισκή και Αριστοτέλους) και οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισκή και Π.Π. Γερμανού), Νικόλ Καζαντζίδου (πλατεία Αγίας Σοφίας), Ευθύμιος Σαββάκης (Τσιμισκή και Π. Μελά) και Αλέξανδρος Τανασκίδης (Τσιμισκή και Βενιζέλου), αλλά και οι κορασίδες του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους.

Αμέσως μετά, από τις 13:00 έως τις 14:00, «πωλητές» του περιοδικού θα γίνουν αναγνώστες του περιοδικού.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε το στομάχι που πρέπει να έχεις για να είσαι πωλητής στο δρόμο, ό,τι και να πουλάς, από κουλούρια και χαρτομάντιλα έως ένα περιοδικό δρόμου. Όταν φοράς το κόκκινο γιλέκο και προτείνεις το περιοδικό, γίνεσαι αόρατος. Μόλις έβγαλα το κόκκινο γιλέκο και περπάτησα, όλοι με χαιρετάγανε και μου χαμογελούσαν. Μεγάλο μάθημα πήρα σήμερα», δήλωσε πέρσι ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, που είχε φορέσει για πρώτη φορά το κόκκινο γιλέκο της «σχεδίας».

Έτσι λοιπόν, αυτό το Σάββατο, η «Σχεδία» συμμετέχει με τη βοήθεια celebrities αλλά και απλών πολιτών στη διεθνή δράση με σκοπό να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις