Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Διεθνείς επενδύσεις για τον Όμιλο ΑΝΤ1

antenna

Δύο ακόμα σημαντικές επενδύσεις για τον Όμιλο ΑΝΤ1 που συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε Ευρώπη και Αμερική.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος απέκτησε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής τράπεζας Raine Group, συμμετέχοντας έτσι στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εκ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως, της Propagate, η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην CEO του NBC David Silverman και τον Howard Owens. Οι CEOs της Propagate, Silverman και Owens, είναι επίσης δημιουργοί και παραγωγοί για αναρίθμητες πετυχημένες σειρές της τηλεόρασης όπως The Office, Ugly Betty, Jane the Virgin, Date My Mom, Master Chef, American Gladiators και Nashville Star. Η Propagate έχει στο ενεργητικό της 17 σειρές οι οποίες είτε έχουν ήδη προβληθεί είτε είναι σε στάδιο παραγωγής και έχει χτίσει ένα ισχυρό προφίλ με διεθνείς συνεργασίες και μεγάλες συμφωνίες τηλεοπτικού επιπέδου. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εξασφαλίζει περαιτέρω τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και παραγωγή τηλεοπτικών σειρών τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Μία ακόμα σημαντική επένδυση του Ομίλου ΑΝΤ1 είναι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Cheddar, που είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ειδησεογραφικά δίκτυα στην Αμερική το οποίο απευθύνεται κυρίως σε νεανικά κοινά και για αυτό έχει χαρακτηριστεί ως «το CNΝ των millennials».

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε δύο χρόνια η Cheddar έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα κέρδη της και έχει παρουσία σε περισσότερο από το 60% των Smart TVs στις ΗΠΑ με εκατομμύρια views καθημερινά από νεανικά κοινά (60% κάτω των 35 ετών).

Έτσι λοιπόν ο Όμιλος ΑΝΤ1 συνεχίζει να επεκτείνεται διαρκώς τόσο γεωγραφικά όσο και σε νέα Μέσα επενδύοντας διεθνώς στη σύγχρονη τεχνολογία και την ψηφιακή οικονομία γενικότερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις