Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΔΟΔ: «Οι μέτοχοι του MEGA και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους»

ΔΟΔ: «Οι μέτοχοι του MEGA και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους»

Στο πλευρό των επί σειρά μηνών απλήρωτων εργαζομένων του MEGA τάσσονται η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καλώντας τους μετόχους αλλά και τις αρμόδιες αρχές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να σεβαστούν αυτούς που κρατούν τον τηλεοπτικό σταθμό «ζωντανό».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι:

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων  στηρίζουν τις ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις μέλη τους, που αγωνίζονται για τους 420 δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς εργασία για περισσότερους από 16 μήνες.

Το MEGA είναι ένας από τους πρώτους ιδιωτικούς σταθμούς που δημιουργήθηκε πριν 28 χρόνια στην Ελλάδα και έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο του κοινού με την αξιόπιστη και ποιοτική δημοσιογραφία των δελτίων ειδήσεων και των ειδησεογραφικών προγραμμάτων, καθώς και την παραγωγή πολύ δημοφιλών σειρών.

Σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών ο σταθμός εξέπεμπε μόνο ψυχαγωγικό περιεχόμενο, που απέφερε πολλά χρήματα από τη διαφήμιση. Όμως οι δημοσιογράφοι παρέμεναν απλήρωτοι.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στις 10 Ιανουαρίου, όταν οι μεγαλομέτοχοι του MEGA αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στο δημόσιο διαγωνισμό για τις 7 τηλεοπτικές άδειες. Εφόσον η εκπομπή τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια απαγορεύεται, το ΜEGA θα κλείσει και οι δημοσιογράφοι θα χάσουν τα δεδουλευμένα και όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα και παροχές, καταγγέλλουν  οι συνδικαλιστικές Ενώσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, που είναι μέλη της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι στο MEGA, που για 16 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, έχουν φθάσει στα όρια της προσωπικής τους αντοχής, προσπαθώντας να αποτρέψουν το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση.

Όλη αυτή την περίοδο οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στο MEGA μαζί με τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ, έχουν στηρίξει κάθε προσπάθεια υποστήριξης του σταθμού και έχουν παρέμβει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ΕΣΡ και στις τράπεζες, προκειμένου ο σταθμός να επαναλειτουργήσει εκπέμποντας πλήρες πρόγραμμα ειδησεογραφικό και ψυχαγωγικό και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Ο Filippe Leruth πρόεδρος της ΔΟΔ δήλωσε: «Καλούμε τους μετόχους του MEGA να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους στο σταθμό και να ανακαλέσουν την απόφαση με την οποία αφήνουν άνεργους 420 σκληρά εργαζόμενους συναδέλφους, των οποίων η δουλειά σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 28 ετών έχει συμβάλλει στη δημοτικότητα που απολαμβάνει ο σταθμός στο ελληνικό κοινό και τώρα πλέον κρίνεται η τύχη των οικογενειών τους. Καλούμε τις αρχές να σεβαστούν στο ακέραιο τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Ενώ λοιπόν αυτές τις μέρες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανοίγει τους φακέλους όσων συμμετέχουν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, κάποιοι θέλουν να κλείσουν το «φάκελο Mega» χωρίς να υπολογίζουν ότι σε αυτόν δεν είναι «σχέδια» αλλά σκληρά εργαζόμενοι…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις