Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έλεγχος του ΕΣΡ για τις Ευρωεκλογές

Έλεγχος του ΕΣΡ για τις Ευρωεκλογές

Με σκοπό να τηρηθούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για την προβολή των κομμάτων στην προεκλογική περίοδο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ζητά από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να ενημερώνουν για τους καλεσμένους στις εκπομπές τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής πρέπει να υποβάλλουν σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπληρωμένους συγκεκριμένους πίνακες επισημαίνοντας ότι

«Υποχρέωση υποβολής των πινάκων αυτών δεν έχουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που μεταδίδουν μόνον σύντομα δελτία ειδήσεων και δεν περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους ενημερωτικές εκπομπές οποιασδήποτε μορφής. Κατ’ εξαίρεση, υποχρεούνται να υποβάλλουν τους πίνακες των ενημερωτικών προγραμμάτων τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, που σε εκπομπές τους-έστω μη ενημερωτικές- φιλοξενούν πολιτικά πρόσωπα ή υποψηφίους έστω και αν το αντικείμενό τους δεν συνδέεται αμέσως με τις εκλογές για την ανάδειξη μελών τους ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στους πίνακες αναφέρονται κυρίως κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για υποψηφίους άλλων κομμάτων».

Οι υπόχρεοι κατά τα ανωτέρω τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά συμπληρωμένους τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΣΡ καθημερινώς έως τις 14:00 για τις εκπομπές του προηγούμενου 24ώρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις