Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ένας κόσμος Ελλάδα: η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αμερική

Ένας κόσμος Ελλάδα: η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αμερική

Μία διαφορετική ραδιοφωνική εκπομπή που δίνει βήμα και μικρόφωνο σε Έλληνες που ζουν μακριά από τη χώρα μας και έχουν πολλά να πουν.

«Ένας κόσμος Ελλάδα» ο τίτλος της και όπως λέει η δημιουργός της Λίτσα Πισκερά «Γιατί την Ελλάδα μπορείς να τη συναντήσεις παντού». Έτσι, μαζί με τους συνεργάτες της, τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου στη μουσική επιμέλεια, τη Μαρία Χριστοδούλου στην επιμέλεια ήχου και τον Τάσο Δενεσίδη στην επιμέλεια των βίντεο συναντούν κάθε βδομάδα την Ελλάδα… παντού… σε κάθε μεριά της γης!

Από αύριο, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου η εκπομπή επιστρέφει στα ερτζιανά και μέσα από τη συχνότητα του RealFM 97.8 η Λίτσα Πισκερά θα μας «ταξιδέψει» έως την Αμερική για να συναντήσουμε και να ακούσουμε την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη.

Να αναφέρουμε ότι πριν από λίγο καιρό η «μεγάλη Ελληνίδα της ομογενειακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, τιμήθηκε από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εξωτερικών με το βραβείο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανίδων (Hellenic American Women’s Council – HAWC), ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς της στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στον Ομογενειακό Ελληνισμό.

Στην πρεμιέρα της ραδιοφωνικής της εκπομπής λοιπόν η Λίτσα Πισκερά χτίζει «γέφυρα» για να συναντήσει τη Στέλλα Κοκόλη και να μιλήσουν για πολλά θέματα, όπως την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Αμερική, τις δράσεις, τους στόχους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε αύριο, στις 5 το απόγευμα, από τη συχνότητα του RealFM 97.8 με τη Λίτσα Πισκερά κάθε Σάββατο την ίδια ώρα να λέει και να αποδεικνύει πως «Ένας κόσμος Ελλάδα» έχει πολλά να πει…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις