Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Επτά χρόνια χωρίς τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο – Αφιέρωμα από το κανάλι της Βουλής

Επτά χρόνια χωρίς τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο – Αφιέρωμα από το κανάλι της Βουλής

Ήταν 24 Ιανουαρίου 2012 και τα γυρίσματα στη Δραπετσώνα για την καινούργια ταινία του προχωρούσαν κανονικά χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τη δραματική εξέλιξη. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και στην αρχή έδινε την εντύπωση… κακού σεναρίου, αλλά πράγματι ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος διερχόμενος πεζός το οδόστρωμα χτυπήθηκε από μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να «φύγει».

Ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε κληρονομιά το έργο του, σπουδαίες ταινίες, που αποτελούν «κοσμήματα» του σύγχρονου ελληνικού αλλά και διεθνούς κινηματογράφου έχοντας κερδίσει και κορυφαία βραβεία όπως τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του «Μία αιωνιότητα και μία μέρα».

Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από το ξαφνικό θάνατό του και το κανάλι της Βουλής τιμώντας τη μνήμη του πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο σκηνοθέτη.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου από αύριο, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

“θα προβάλει τέσσερις εμβληματικές ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η προβολή θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στις 22:00.

Πιο συγκεκριμένα, η αρχή θα γίνει με την ταινία «Αναπαράσταση», που θα προβληθεί στις 25/1. Θα ακολουθήσουν «Οι Μέρες του ‘36» την 1/2, «Ο Θίασος», στις 8/2 και το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με το «Ταξίδι στα Κύθηρα» στις 15/2.

Από αύριο λοιπόν και για τις επόμενες τέσσερις Παρασκευές το κανάλι της Βουλής τιμά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο προβάλλοντας τέσσερις από τις ταινίες του που αξίζει να θυμηθούμε και να απολαύσουμε…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις