Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ΕΡΤ στα μυστικά του CERN

Η ΕΡΤ στα μυστικά του CERN

Στα άδυτα των εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πυρηνικής Ενέργειας, του CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ καταγράφοντας πολλά που συμβαίνουν εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιο τολμηρό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας για τη Γέννηση του Σύμπαντος.

Οι τηλεθεατές απόψε, στις 11, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά μέσα από το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου:  «Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου σε μια δημοσιογραφική αποστολή και έρευνα στο μεγαλύτερο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στον κόσμο, συνομιλεί με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες για το πείραμα που αντιγράφει τις συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν αμέσως μετά το Big Bang.

Η  μοναξιά της ανακάλυψης σ’ ένα ντοκιμαντέρ που αναζητεί απαντήσεις σε τρία προαιώνια ερωτήματα: Είμαστε το μοναδικό σύμπαν; Υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις; Τι είναι και τι κρύβει ο κυρίαρχος σκοτεινός κόσμος;

Το “Χρονικό του Χρόνου”, σε ένα ταξίδι 13,8 δισεκατομμύρια έτη πριν.

Αλήθειες και μύθοι κρυμμένα στα έγκατα της γης, στην πιο περίπλοκη μηχανή που φτιάχτηκε ποτέ από άνθρωπο.

Τα νέα όρια της επιστήμης που σπάει ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, όπου αιχμαλωτίστηκε το Μποζόνιο του Χιγκς».

Την έρευνα έχει κάνει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Επιστημονικός σύμβουλος ήταν ο Δρ. Πάνος Χαρίτος, φυσικός επιταχυντών CERN, ενώ σημαντικά είναι και όσα λέει στη δημοσιογράφο ο καθηγητής Φυσικής και μέλος του Royal Society, John Ellis.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί απόψε, στις 11, αλλά και σε επανάληψη την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 19:00 ώστε οι τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 να μπορέσουν να μάθουν τα «Μυστικά του Σύμπαντος»…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις