Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων παραγωγής νέων θεατρικών παραστάσεων που είχε απευθύνει με πρόσκληση η ΕΡΤ.

Επιθυμία της διοίκησης της ΕΡΤ είναι η αναβίωση του «Θεάτρου στο Ραδιόφωνο» ώστε μέσα από τις συχνότητες του Δευτέρου και Τρίτου Προγράμματος να απολαύσουν το ραδιοφωνικό θέατρο γενιές που έχουν γνωρίσει τη μετάδοση θεατρικών παραστάσεων αλλά και να γαλουχήσει νέες γενιές θεατρόφιλων ακροατών, στηρίζοντας συγχρόνως δημιουργικά τους σύγχρονους λειτουργούς του θεάτρου καταγράφοντας άξιες φωνές ανάμεσά τους.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν η πρωτοβουλία αυτή βρήκε τεράστια ανταπόκριση από τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου κατατέθηκαν περισσότερες από 800 προτάσεις, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν παραγωγή θεατρικών παραστάσεων με πολλούς καλούς και αξιόλογους συντελεστές… δυσκολεύοντας έτσι το έργο της επιτροπής αξιολόγησης. Ωστόσο,  σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες «πηγές», αφού η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, η διοίκηση της ΕΡΤ μελετά την έγκριση περισσότερων από την αρχική τους απόφαση παραγωγών, ώστε οι ακροατές να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ραδιοφωνικά καινούργιες θεατρικές παραστάσεις με την υπογραφή σημαντικών συντελεστών.

Το… δύσκολο έργο θα αναλάβει ειδική επιτροπή που θα μελετήσει και θα αξιολογήσει όλες αυτές τις προτάσεις και η διοίκηση θα αποφασίσει ποιες από αυτές θα ανοίξουν ραδιοφωνικά αυλαία για να υποδεχτούν την επόμενη σεζόν τους ακροατές και να τις απολαύσουν!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις