Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΕΣΡ: Από κόσκινο όλες οι εκπομπές μετά το σάλο με τον Καψώχα

Καψώχας

Έλεγχο σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές, σκοπεύει να κάνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά τα όσα ειπώθηκαν από το δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση από το ΕΣΡ αναφέρει ότι: «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σήμερα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους  για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η  ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της  αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη η διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων  στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται».

Μετά το σάλο λοιπόν που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του δημοσιογράφου στην εκπομπή της ΕΡΤ το ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι θα περνά από κόσκινο και την ενημέρωση προκειμένου να τηρηθεί «η ποιότητα του δημόσιου λόγου» ώστε να αποφευχθούν «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας» εκπεμπομένων προγραμμάτων…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις