Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης: το ταμείο από τα πρόστιμα

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης: το ταμείο από τα πρόστιμα

Αρκετά χρήματα έχουν συγκεντρωθεί στο ταμείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τα χρηματικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Μάλλον όχι… να διορθώσω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις, ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν μπει στο ταμείο της ανεξάρτητης Αρχής που μάλιστα συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα για να πράξει… όπως επιθυμεί και πρέπει…!

Πάντως, όπως ορίζεται εκ του νόμου το ΕΣΡ «σε περιπτώσεις παραβιάσεως της νομοθεσίας επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα ή άλλες διοικητικές κυρώσεις, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας».

Όπως φαίνεται λοιπόν δεν ισχύει το «είμαστε ένα ωραίο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» αφού από το 2002 έως το 2017 το Συμβούλιο έχει επιβάλλει στα Μέσα που ελέγχει πρόστιμα ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ ενώ από αυτά έχουν εισπραχθεί τα 42. Να διευκρινίσω ότι τα υπόλοιπα 10 αφορούν υποθέσεις που είτε έχουν αρθεί με αποφάσεις του ΣτΕ είτε βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι παρά τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από το δημόσιο μέσω του ΕΣΡ ή ανεξάρτητη Αρχή αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα καθώς χρειάζεται τεχνικό εξοπλισμό αλλά και έμψυχο δυναμικό για την ορθή λειτουργία και έργο της…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις