Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018: Ελληνικός τελικός επεισόδιο αρθ: 3010 – Κι ακόμα όλα στον αέρα!

Eurovision 2018: Ελληνικός τελικός επεισόδιο αρθ: 3010 – Κι ακόμα όλα στον αέρα!

Σήμερα, όπως είχαν ενημερωθεί από την ΕΡΤ οι τρεις δισκογραφικές εταιρείες (Panik, Spicy, Spider) που συμμετέχουν ακόμα στο διαγωνισμό για τη Eurovision ήταν προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν τα τραγούδια με τα οποία διεκδικούν το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα.

Ωστόσο το… σήριαλ συνεχίζεται με ρυθμούς ΕΡΤ αλλά -για να λέμε την αλήθεια!- και λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασαν οι δισκογραφικές εταιρείες για το ιδιωτικό συμφωνητικό και για τις οικονομικές απαιτήσεις-εγγυήσεις που ζητά ΕΡΤ.

Έτσι λοιπόν στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας η ΕΡΤ παρέλαβε τις παρατηρήσεις των δισκογραφικών εταιρειών σχετικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό και… καλώς εχόντων αναμένεται να τους επιστραφεί αύριο από τη διοίκηση της ΕΡΤ με κάποιες από αυτές τις «παρατηρήσεις» να έχουν γίνει αποδεκτές και κάποιες άλλες… όχι!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ είναι να μην αλλάξουν σε τίποτα οι οικονομικοί όροι που έγιναν γνωστοί στις δισκογραφικές αφού κατέβασαν αρκετά τον… πήχη. Να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση της ΕΡΤ ήταν η εγγυητική να ήταν 90 χιλιάδες ευρώ και την κατέβασαν στις 20 χιλιάδες, ενώ η ποινική ρήτρα έφτασε στις 90 χιλιάδες ευρώ από 100 χιλιάδες που ήθελαν αρχικά.

Με διορθωμένες λοιπόν κάποιες παραγράφους του ιδιωτικού συμφωνητικού αλλά με τις ίδιες, τις τελευταίες, οικονομικές απαιτήσεις αναμένεται να εξεταστεί σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο οι εισηγήσεις του νομικού τμήματος, ώστε ως έμπειρος νομικός να δώσει την οριστική απόφασή του με σκοπό να σταλούν ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί τα ιδιωτικά συμφωνητικά στις τρεις δισκογραφικές εταιρείες.

Από κει και πέρα αναμένεται να δοθούν τρεις ημέρες διορία στις δισκογραφικές ώστε το αργότερο την Παρασκευή να κατατεθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό και η εγγυητική επιστολή των 20.000 ευρώ και η συναλλαγματική της ποινικής ρήτρας των 90.000 ευρώ. Βέβαια κάποιες από τις δισκογραφικές εταιρείες πιθανόν να ζητήσουν περισσότερο χρόνο και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να εξεταστεί από την ΕΡΤ, αλλά που σημαίνει ότι αν πάμε από… next week και με δεδομένο ότι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου είναι αργία λόγω Καθαράς Δευτέρας, τότε την επόμενη βδομάδα, Τρίτη… Τετάρτη…, θα γνωρίζουμε οριστικά αν συμμετέχουν όλες ή ποιες από τις τρεις θα διαγωνιστούν στον Ελληνικό Τελικό.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το… σήριαλ συνεχίζεται και όπως πάει θα αναβληθεί και πάλι ο Ελληνικός Τελικός που σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της ΕΡΤ είναι προγραμματισμένος να γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Πολλά λοιπόν είναι ακόμα στον αέρα κι έχει σημασία να δούμε τι διορία θα δώσει η ΕΡΤ για την κατάθεση των εγγράφων και αν τελικά πάμε σε νέα αναβολή ή θα υπάρξουν… άλλες εξελίξεις…!

ΥΓ1: από την άλλη η «Ομάδα Έργου» της ΕΡΤ που έχει αναλάβει «την προετοιμασία της ΕΡΤ για τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018» συνεχίζει με σκοπό ο Ελληνικός Τελικός να γίνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Βέβαια -προς το παρόν- έχουν αποχωρήσει δύο από τα μέλη της ενώ ακόμα αναζητείται ο παρουσιαστής που θέλουν «να είναι αυστηρά από την ΕΡΤ»!

ΥΓ2: κάποιοι σκέφτονται μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των τραγουδιών από την ΕΡΤ να καταθέσουν ενστάσεις. Άλλωστε στην ΕΡΤ υπάρχει και «επίσημο ερώτημα» από δισκογραφική εταιρεία για την επιλογή τραγουδιού, ενώ στο παρασκήνιο λέγεται ότι θα υπάρξουν κι άλλες…!

ΥΓ3: στο παρασκήνιο λέγεται ότι υπήρξε και… ενόχληση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για το θέμα του Ελληνικού Τελικού οι οποίοι άκουσαν… και «ένιψαν τας χείρας τους» λέγοντας πως έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους αρμόδιους.

ΥΓ4: λόγω της κωλυσιεργίας της ΕΡΤ, όσο και των «πήγαινε-έλα» των ιδιωτικών συμφωνητικών είναι λογικό πως δεν ισχύει η διορία που είχαν έως σήμερα οι δισκογραφικές εταιρείες να τα υπογράψουν. Ως εκ τούτου δεν ισχύει ότι την Πέμπτη θα ακούσουμε τα τραγούδια. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, στην ΕΡΤ, έως αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί τα δύο από τα τρία τραγούδια. Κι ίσως ότι ακόμα (?!?) δεν έχει παραδοθεί το τρίτο μπορεί να… λέει κάτι!

ΥΓ5: για τα παραπάνω… και πολλά ακόμα, που έχω αναφέρει σε προηγούμενα κείμενα στο Newsit.gr, υπάρχουν στοιχεία που όταν και αν χρειαστεί θα δουν κι… επίσημα το φως της δημοσιότητας…!

ΥΓ6: Το σήριαλ του Ελληνικού Τελικού συνεχίζεται και… τύφλα να έχει η «Λάμψη», ενώ η σύγκριση –λόγω ιντρίγκων και παρασκηνίου- του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής με το… μέγαρο της Τζάιαντ μπορεί να μην είναι και εντελώς αβάσιμη…!

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις