Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018: Η επίσημη απάντηση της ΕΡΤ στους υποψήφιους

Eurovision 2018: Η επίσημη απάντηση της ΕΡΤ στους υποψήφιους

Όταν πρώτα μέσα από το Newsit.gr αναφέραμε τις αποφάσεις της καλλιτεχνικής επιτροπής κάποιοι αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του ρεπορτάζ.

Με επιστολή της όμως πριν από λίγο η ΕΡΤ απάντησε επίσημα σε όλους τους υποψήφιους επιβεβαιώνοντας όσα είχαμε αναφέρει.

Πριν από μέρες λοιπόν είχαμε αναφέρει πρώτα στο Newsit τις 20 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί από 13 δισκογραφικές εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΤ να συμμετέχουν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το ρεπορτάζ μας συνεχίστηκε αποκαλύπτοντας πρώτοι τα πέντε τραγούδια που ενέκρινε η καλλιτεχνική επιτροπή «ως καλλιτεχνικά άρτια», επισημαίνοντας ότι τα τρία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΕΡΤ «για ελληνικό ηχόχρωμα και ελληνικό στίχο», ενώ τα δύο «είναι γραμμένα σε ελληνικό στίχο αλλά δεν ακολουθούν το ελληνικό ηχόχρωμα». Στη συνέχεια ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή που την προηγούμενη βδομάδα όπως αναφέραμε αποφάσισε μετά την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής ότι «σε διαγωνιστική διαδικασία (ελληνικό τελικό)» θα προχωρήσουν μόνο τα τρία τραγούδια που πληρούσαν και τους δύο όρους.

Πριν από λίγο λοιπόν οι δισκογραφικές εταιρείες που είχαν καταθέσει προτάσεις αλλά δεν εγκρίθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τους δύο απαιτούμενους όρους έλαβαν από τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ την κάτωθι επιστολή.

«Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσιακή καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ εξέτασε την υποψηφιότητά σας για συμμετοχή στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision και απεφάνθη αρνητικώς.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία.»

Να θυμίσουμε ότι αυτοί που είχαν καταθέσει πρόταση αλλά δεν εγκρίθηκαν αφού δεν πληρούσαν τους απαιτούμενους όρους και έλαβαν την επίσημη απάντηση από την ΕΡΤ είναι -με αλφαβητική σειρά βάσει δισκογραφικής εταιρείας- οι εξής:

Έτσι λοιπόν τα τρία ελληνικά τραγούδια που πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, με αλφαβητική σειρά βάσει τίτλου, είναι:

Δισκογραφική Εταιρεία Τίτλος Τραγουδιού Ερμηνεία
SPIDER MUSIC Από τη Θράκη έως την Κρήτη Χοροσταλίτες
SPICY MUSIC Μην ξεχνάς τον ήλιο Αρετή Κετιμέ
PANIK ENTERTAINMENT GROUP Το όνειρό μου Γιάννα Τερζή

Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι τις ερχόμενες μέρες θα κληθούν οι τρεις δισκογραφικές εταιρείες από την οργανωτική επιτροπή και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου θα τους δοθεί ένα κείμενο με όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρήσουν για να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό».

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου για να συμμετέχουν σε αυτόν θα πρέπει πρωτίστως να έχουν διασφαλίσει στην ΕΡΤ ότι θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καλύπτοντας και το απαιτούμενο κόστος προκειμένου να εκπροσωπήσουν αξιοπρεπώς τη χώρα μας στο φεστιβάλ τραγουδιού, διαφορετικά θα αποκλειστούν από την επόμενη διαδικασία, του «ελληνικού τελικού».

Έτσι λοιπόν μπορεί να έχουν έως τώρα εγκριθεί από την ΕΡΤ αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα εχέγγυα για να διαγωνιστούν διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα με τη σημαία της χώρας μας…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις