Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision: Το παρασκήνιο και τα μέτωπα του Ελληνικού Τελικού

Eurovision: Το παρασκήνιο και τα μέτωπα του Ελληνικού Τελικού

Συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τελικό από τον οποίο αναμένεται να επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια… μέτωπα που δημιουργούνται και που προμηνύουν… σύρραξη στην επόμενη συνάντηση με τα στελέχη της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα όμως σύρραξη υπάρχει και εντός του ραδιομεγάρου με πρόσωπα από την «ομάδα παραγωγής» να αποχωρούν από αυτήν…!

Πάμε λοιπόν από την αρχή: στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ συνάντηση με τις τρεις δισκογραφικές εταιρείες (SPIDER, SPICY, PANIK) και στη συνέχεια τους αποστάλθηκε το ιδιωτικό συμφωνητικό με τους όρους για τη συμμετοχή τους στον ελληνικό τελικό και στους οποίους αναφερόταν πως θα πρέπει μεταξύ άλλων να καταβάλλουν «εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης όλων ανεξαιρέτως των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει με το παρόν, αναγνωρισμένου τραπεζικού ιδρύματος της ημεδαπής, ποσού είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00€)», καθώς και ότι «Σε κάθε περίπτωση, πλην ανωτέρας βίας,  μη εμπρόθεσμης ή μη προσήκουσας ή μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όπως αυτές ορίζονται στο παρόν, θα καταπίπτει σε βάρος της εταιρείας ποινική ρήτρα ποσού ενενήντα χιλιάδων ευρώ (90.000,00€)».

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου τις τελευταίες ημέρες και μετά την αποστολή του Ιδιωτικού Συμφωνητικού έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί «κοινό μέτωπο» των τριών δισκογραφικών εταιρειών υποστηρίζοντας πως «ενόψει της αυτονόητης δυσκολίας όλων μας να δεσμεύουμε τα τραπεζικά μας διαθέσιμα κατά το ποσό αυτό, να αντικατασταθεί η εγγυητική επιστολή με ισόποση συναλλαγματική εκδόσεως και αποδοχής των εταιρειών μας, εις διαταγήν της ΕΡΤ και με ημερομηνία ληξεως την 20.5.2018. Η συναλλαγματική αυτή θα εισπραχθεί από την ΕΡΤ με τους ιδίους ακριβώς όρους και προϋποθέσεις, υπό τις οποίες προβλέπεται στο σχέδιο συμφωνητικού η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής. Θεωρούμε ότι μέσω της προσαρμογής αυτής θα επιτευχθεί η αναγκαία ταμειακή ρευστότητα ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε έναντι της ΕΡΤ, χωρίς παράλληλα να μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η εξασφάλιση που επιδιώκει η ΕΡΤ μέσω του συγκεκριμένου όρου»!

Επειδή λοιπόν στην παραπάνω επιστολή αναγράφεται ότι «χωρίς παράλληλα να μειώνεται σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό η εξασφάλιση που επιδιώκει η ΕΡΤ μέσω του συγκεκριμένου όρου», θεωρείται σίγουρο ότι το αίτημα δεν θα γίνει δεκτό από την ΕΡΤ που έχει τονίσει στις εταιρείες πως ιδιαίτερα οι οικονομικές απαιτήσεις δεν είναι «προς διαπραγμάτευση», θέλοντας να εξασφαλίσει ΕΝΤΕΛΩΣ τα απαιτούμενα. Άλλωστε, για να είμαστε δίκαιοι η ΕΡΤ έχει κατεβάσει πολύ τον οικονομικό πήχη λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος παραγωγής θα ξεπεράσει τις 20 χιλιάδες ενώ για να συμμετέχει η χώρα μας έχει πληρώσει περισσότερες από τις 100 χιλιάδες της ποινικής ρήτρας!

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου το «μέτωπο» των δισκογραφικών φαίνεται πως «σπάει» η SPIDER αποδεχόμενη τις οικονομικές απαιτήσεις της ΕΡΤ. Τη Δευτέρα λοιπόν που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Ιδιωτικών Συμφωνητικών και των εγγυητικών επιστολών ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις… αν και εφόσον δεν υπογραφούν και από τις τρεις. Τώρα, τι πρόκειται να γίνει αν κάποιος αποσυρθεί δηλώνοντας αδυναμία στην κάλυψη των απαιτήσεων; Όλα παίζουν, καθώς αναμένεται το θέμα να απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για να λάβει καινούργιες αποφάσεις.

Στο σημείο πάντως αυτό αξίζει να θυμίσω κάτι που είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο και κάποιοι πήραν ως… αστειάκι. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον «δρομέα» για να τρέξει για τη Λισαβόνα με τραγούδι που δεν είχε κατατεθεί αλλά ανταποκρίνεται στους καλλιτεχνικούς όρους που είχε θέσει η ΕΡΤ ενώ προτίθεται να αποδεχτεί τους οικονομικούς όρους στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό!

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι εκτός από τη… σύρραξη που αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης βδομάδας στο ραδιομέγαρο έχει δημιουργηθεί και… εμπόλεμη κατάσταση στους «κόλπους» της ομάδας παραγωγής που έχει αναλάβει τη διενέργεια του ελληνικού τελικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου μέλη της ομάδας έχουν δηλώσει την παραίτησή τους από αυτή τόσο γιατί δεν έγινε δεκτή η πρότασή τους για το πρόσωπο που ήθελαν να παρουσιάσει τον Ελληνικό Τελικό, όσο και γιατί -όπως λέγεται- ήθελαν να… αποφύγουν το βάρος εργασίας που έπρεπε να σηκώσουν…!

Με αυτά… με εκείνα… αλλά και με πολλά άλλα… θεωρείται απίθανο την ερχόμενη Δευτέρα να δημοσιοποιηθούν… όσα τραγούδια είναι… ή ήταν να διεκδικήσουν το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις