Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το φιλμ για την “Ψυχή της Μυκόνου”

Το φιλμ για την “Ψυχή της Μυκόνου”

Έχοντας ήδη αποσπάσει δύο βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ και τρεις επίσημες υποψηφιότητες το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη «Mykonos, The Soul Of An Island» κάνει πρεμιέρα στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Απριλίου οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND να γνωρίσουν την «Ψυχή της Μυκόνου» έτσι όπως την κατέγραψαν οι κάμερες του γνωστού σκηνοθέτη και παραγωγού. 

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους γυρίστηκε στο κυκλαδίτικο νησί σε τρεις διαφορετικές περιόδους και όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου:
«… προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση αν η Μύκονος έχει χάσει την ψυχή της. Είναι μια απροκάλυπτα ειλικρινής αφήγηση των όσων συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόσωπο του νησιού και καλύπτει όλο το φάσμα διαφορετικών κοινωνιών, από τους βαθύπλουτους Ρώσους, Άραβες, Τούρκους των πεντάστερων beach bars στους παράνομους μετανάστες της αυθαίρετης δόμησης — και από τις λαμπερές προσωπικότητες των σταρ, στον σκοτεινό υπόκοσμο των ναρκωτικών, της ανομίας και της παραβατικότητας. Όμως είναι παράλληλα και τρυφερό, νοσταλγικό, ρομαντικό, δίκαιο προς όλους και φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές των εντυπωσιακών πρωτοσέλιδων αλλά και μαγικές εικόνες που δικαιώνουν την ερωτική σχέση του επισκέπτη με τη Μύκονο».

Σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία έχει κάνει ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος όπως δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV, μία πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, προηγμένη τεχνολογικά, που δίνει τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να επιλέξει πότε και πώς θα δει το περιεχόμενο που επιθυμεί, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες εικόνας και ήχου.»

Είναι παραγωγή της Omega Entertainment (Los Angeles) όμως έγινε εξ’ ολοκλήρου από Έλληνες. Συμπαραγωγός, το Mykonos TV Live του Πέτρου Νάζου, executive producer ο Νίκος Αξελής, μοντέρ ο Έκτωρ Μπαρδάκος, το θαυμάσιο μουσικό θέμα διασκεύασε ο Απόστολος Παπαποστόλου και αφηγητής είναι ο Άρης Γεροντάκης..

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit το «Mykonos, The Soul Of An Island» είναι επίσημη συμμετοχή στα Doc Without Borders, Hollywood Independent και IndieFest Film Awards και έχει ήδη κερδίσει το Award of Merit στο Accolade Global Film Competition και Best Documentary στο Los Angeles Independent Film Festival, ενώ πολλά ακόμη διεθνή φεστιβάλ έχουν προσκαλέσει τους παραγωγούς να συμμετάσχουν και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα Ευρώπης, Αμερικής και Κίνας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάδοση του.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι όσοι δεν είναι συνδρομητές της COSMOTE TV μπορούν να παρακολουθήσουν το φιλμ και στη διεύθυνση https://vimeo.com/ondemand/mykonos και είναι σίγουρο ότι θα τους κερδίσει…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις