Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η επιστροφή του ΑΝΤ1 – Όσα είπαν κι όσα μάθαμε

Η επιστροφή του ΑΝΤ1 – Όσα είπαν κι όσα μάθαμε

Ένα γεμάτο… πολύ γεμάτο πρόγραμμα ετοιμάζει ο ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν. Στο κανάλι του Αμαρουσίου επιθυμούν να επιστρέψουν… ή μάλλον να κάνουν τους τηλεθεατές να επιστρέψουν στη συχνότητά τους και για το λόγο αυτό έχουν «χτίσει» ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν. Μάλλον… για την αρχή της επόμενης σεζόν, δηλαδή για το πρώτο τετράμηνό της γιατί ναι μεν υπάρχουν σχέδια και για το πρώτο τετράμηνο της καινούργιας χρονιάς αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα αποφασίσουν ξαφνικά στο κανάλι του Αμαρουσίου καθώς η ιστορία (τους) έχει αποδείξει ότι… εκεί που χτίζουν αποφασίζουν να γκρεμίσουν!

Χθες πάντως σε συνάντηση με εκπροσώπους των media ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος ΑΝΤ1 TV Τζώρτζης Ποφάντης άνοιξε τα χαρτιά του σταθμού που ομολογουμένως… στα χαρτιά είναι πολλά κι ενδιαφέροντα!

Κατ’ αρχάς συνεχίζει ο Γιώργος Παπαδάκης με «Καλημέρα Ελλάδα». Ευτυχώς κι αλίμονό τους αν δεν, αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θα αποφασίσουν στον ΑΝΤ1.

Το «πράσινο φως» πήρε πάλι «Το πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά που αν συνεχίσει να είναι… στον αυτόματο πιλότο και άνευ σημασίας «πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή» τότε ίσως του χρόνου τέτοια περίοδο… υπάρξουν αναγκαστικές αλλαγές.

Στο δυναμικό του σταθμού παραμένουν και οι Ζέτα Μακρυπούλια, Μαρία Μπεκατώρου για να εξακολουθήσουν να κάνουν «Ρουκ Ζουκ» και  «Still Standing» αντίστοιχα. Τουλάχιστον… για το πρώτο τετράμηνο της καινούργιας σεζόν…!

Εντάξει, περιττό να αναφέρω ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου θέλουν να βγει ξανά «Ράδιο Αρβύλα» και… εξελιγμένο «Βινύλιο», κάτι που μάλλον θα αποδεχτεί ο Αντώνης Κανάκης έχοντας… διδαχτεί από τα λάθη (του) κατά το παρελθόν!

Πάμε τώρα στα καινούργια:

-«Όσα γνωρίζει η πεθερά», δηλαδή το «Momsters» που είχαμε αναφέρει πρώτα μέσα από το Newsit θα είναι στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού με τις πεθερές να… ψήνουν τις νύφες τους στην κουζίνα. Δεν θα υπάρχει παρουσιαστής αλλά το ριάλιτι που «παντρεύει» το «Κάτι ψήνεται» με «Θανάσιμες πεθερές» θα έχει σπικάζ και σχολιασμό ευελπιστώντας ότι κάθε απόγευμα θα «ψήσει» και τους τηλεθεατές να το παρακολουθούν.

-«Beat Buzzer», με παρουσιαστή τον Γιώργο Μαυρίδη αφού ντε και καλά… πρέπει να είναι κι αυτός παρουσιαστής… εξαργυρώνοντας τη συμμετοχή του στο «Nomads». Έτσι λοιπόν παρέα με φίλους του… κυρίως από το «Nomads» θα κάνει παιχνίδι…! Ενδεικτικό πάντως είναι ότι κατά τη διάρκεια της προβολής του τρέιλερ στη χθεσινή παρουσίαση μου ήρθε να κάνω… ζάπινγκ!

-«Κοινή Λογική» που όπως αναφέρθηκε θα έχει «επίκεντρο απλούς πολίτες, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να σχολιάζουν την καθημερινότητα». Ως ιδέα… καλή και πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά επειδή είναι «κοινό μυστικό» ότι  –κυρίως στον ΑΝΤ1- «άλλο ο σχεδιασμός και άλλο η πράξη» τότε μην εκπλαγείτε αν τη μία βδομάδα είναι στο πρόγραμμα και την άλλη… εξαφανιστεί αφού αν δεν το κάνουν με «λογική» δεν θα έχουν και «κοινό» να την παρακολουθεί!

– Το παρών στο πρώτο τετράμηνο της καινούργιας σεζόν σχεδιάζουν να συνεχίσει να δίνει ο ο Τόνο Σφήνος με το «Ταίρι Ξέρει» που έχει ξεκινήσει να προβάλλεται αυτή τη βδομάδα.

Θετική απόφαση: στον ΑΝΤ1 θα ποντάρουν ξανά στη μυθοπλασία και μάλιστα με περισσότερες παραγωγές. Να διορθώσω: απόφαση! Σκέτο! Το «θετική» θα κριθεί με την προβολή τους. Πάντως από σχετικά τρέιλερ που παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης, έστω και με… άλλους ηθοποιούς από αυτούς που τελικά θα είναι σε ορισμένες από αυτές, αναμένεται κάποιες από αυτές να κερδίσουν δικαιολογημένα τους τηλεθεατές. Ποιες είναι οι σειρές:

Οι δραματικές,

«Γυναίκα Χωρίς Όνομα», σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου και σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη, σε πρωταγωνιστικό ρόλο η Μαριάννα Τουμασάτου, η Ταμίλα Κουλίεβα, ο Κώστας Καζανάς, η Μαρκέλλα Γιαννάτου

και

«Επιστροφή» σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη – Σπύρου Μιχαλόπουλου με τους Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνη Καρυστινό, Αλέξανδρο Σταύρου, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο

Και οι κωμικές

«Πέτα τη φριτέζα», σε σενάριο Γιώργου Κρητικού – Μάκη Πιτταρά και σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, με τους Γιάννη Μπέζο, Φάνη Μουρατίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ελένη Ουζουνίδου, Τζένη Μπότση, Νικολέττα Κοτσαηλίδου και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

και

«Κάνε Γονείς να δεις καλό», σε σενάριο των Σάρα Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου και Νίκου Κρητικού με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Καστάνη.

Επίσης, η αστυνομική σειρά «Εγκλήματα Πάθους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη σε ύφος δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ που «ουδεμία σχέση θα έχουν με υπαρκτά πρόσωπα και αληθινά γεγονότα»… αν και ίσως… κάποια να θυμίζουν κάποια. Sorry κιόλας, αλλά το «Μπεν Χουρ» διάρκειας τρέιλερ που προβλήθηκε χθες… με έκανε να ψάχνω ξανά… το τηλεκοντρόλ. Όχι, δεν πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την προβολή των επεισοδίων αφού διευκρινίστηκε ότι θα είναι… εντελώς διαφορετικά. Αν δεν είναι… τότε η σειρά θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Εγκλήματα Λάθους»!

Μιλώντας πάντως για λάθη… που γνωρίζουν καλά στον ΑΝΤ1, είναι αξιοσημείωτη η προσπάθειά τους να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο «Nomads» φέρνοντάς το ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο… αλλιώς, με περισσότερη δράση και καλύτερα πλάνα, όπως πρέπει να είναι ένα «ριάλιτι περιπέτειας». Το καινούργιο «Nomads» λοιπόν θα έχει περισσότερο action και στη θέση του Γρηγόρη Αρναούτογλου για την παρουσίαση θα είναι μάλλον δύο πρόσωπα που θα κάνουν περιγραφή και σχολιασμό… με λίγο από χιούμορ. Σημαντική η μετακόμιση της παραγωγής στη Μαδαγασκάρη που εκτός άλλων θετικών δίνει τη δυνατότητα για «live αποχώρηση» αφού δεν υπάρχει η διαφορά ώρας όπως με τις Φιλιππίνες όπου γινόταν πέρυσι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει. Έτσι μία φορά τη βδομάδα και αφού έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι για αποχώρηση θα γίνεται «σύνδεση με Μαδαγασκάρη» και οι παρουσιαστές θα ανακοινώνουν ζωντανά ποιος αποχωρεί από το ριάλιτι.

Τέλος, όσον αφορά την ενημέρωση… δεν έγινε καμία αναφορά για τι θα γίνει την επόμενη σεζόν καθώς αναμένεται «πλούσια σε πολιτικές εξελίξεις» αφού απουσίαζε ο νέος Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του σταθμού Κωστής Τσιακανίκας.

Ωστόσο πήραμε και μία μικρή… γεύση για το τι καινούργιο θα υπάρξει από τον καινούργιο χρόνο, όπως:

– τις «Άγριες Μέλισσες» μια σειρά εποχής, που διαδραματίζεται στον θεσσαλικό κάμπο του 1958,

– το «Football Stories», με τον Γιώργο Λέντζα με την οποία εκπομπή ο ΑΝΤ1 κάνει… άνοιγμα και στο γενικότερα… παραμελημένο αντρικό κοινό

–   το «Comedy Room» σε συνεργασία με το Netwix,  που θα δίνει βήμα σε stand up κωμικούς της χώρας, αλλά και

-το «Ninja Warrior»,  το νέο δυναμικό παιχνίδι δράσης που μπήκε στον «πάγο» λόγω επιστροφής «Nomads» και αν όλα πάνε καλά θα αναλάβει δράση… εντός συνόρων αφού ο ΑΝΤ1 θέλει να κάνει την «αρένα» στη χώρα μας, αν και εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που πρέπει να πληροί πολλές τεχνικές προδιαγραφές.

Αυτό λοιπόν πάνω κάτω… είναι το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν. Πλούσιο… πολυσυλλεκτικό… ενδιαφέρον… αλλά στα χαρτιά και στην παρουσίαση. Το αν θα συνεχίσει να είναι έτσι και στην παραγωγή θα διαπιστωθεί όταν όλα τα παραπάνω βγουν στον αέρα και είτε θα κάνει τους τηλεθεατές να βάλουν ξανά τον ΑΝΤ1 στις επιλογές τους είτε θα συνεχίσουν δικαιολογημένα να γυρνούν… κανάλι!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις