Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η πτώση: μετά τον Όρκο η νέα σειρά της ΕΡΤ με τον Χρήστο Λούλη και Κίκα Γεωργίου

Η πτώση: μετά τον Όρκο η νέα σειρά της ΕΡΤ με τον Χρήστο Λούλη και Κίκα Γεωργίου

Συνεχίζει να επενδύει στην παραγωγή της εγχώριας μυθοπλασίας η ΕΡΤ και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη συγκεκριμένη σειρά, αποδεικνύεται ότι γίνονται μελετημένες κινήσεις. 

Και να εξηγήσω τι εννοώ. Μία από τις σειρές που κέρδισαν φέτος μερίδα του τηλεοπτικού κοινού και πολύ θετικά σχόλια ήταν ο Όρκος στην ΕΡΤ, σε σενάριο Τίνας Καμπίτση με τους Γιάννη Στάνκογλου, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργο Γάλλο, Λουκία Μιχαλοπούλου και πολλούς ακόμα γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς. Στο επίκεντρο της ιστορίας της ένας από τους καλύτερους γενικούς χειρουργούς που όταν σκοτώνονται η σύζυγος και η κόρη του εγκαταλείπει τα πάντα.

Ένα τυχαίο όμως, γεγονός θα τον οδηγήσει ξανά στο να προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά και σε έναν καινούργιο κόσμο, ανιδιοτελούς προσφοράς… αποφασίζοντας να στραφεί ενάντια σε πολλούς.

Η ενδιαφέρουσα ιστορία υπαρξιακού δράματος αξιών με έντονη αστυνομική πλοκή μπορεί να ολοκληρώθηκε αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε μία καινούργια σειρά, την Πτώση, που είναι σαν συνέχεια του Όρκου… αλλά χωρίς να είναι η συνέχεια…! Νέα ιστορία, νέοι ήρωες, αλλά με την ίδια αστυνομική πλοκή και με το ίδιο «σύστημα αξιών»… από νέα οπτική, αλλά με επίσης πολύ καλούς συντελεστές. Στο επίκεντρο της νέας ιστορίας που δημιούργησε ξανά η Τίνα Καμπίτση ένας επίσης καταξιωμένος χειρουργός που καταδικάζεται σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Ο έμπειρος επιστήμονας κατηγορήθηκε ότι χειρούργησε χωρίς να είναι αναγκαίο κάποιον ασθενή του που τελικά πέθανε στην επέμβαση και ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι ήταν εραστής της συζύγου του. Οι υποψίες γίνονται κατηγορίες και έτσι ο χειρουργός καταδικάζεται και χάνει τα πάντα, βιώνοντας την πτώση που όμως, αποκαλύπτει ότι δεν ήταν τυχαία καθώς κάποιοι με… χειρουργικές και δόλιες κινήσεις τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Έχοντας αντιμετωπίσει πολλές φορές ως χειρουργός τον κίνδυνο της ζωής, θα αγωνιστεί τώρα για τη ζωή του, την ελευθερία και την τιμή του ώστε να αποδείξει το καλοστημένο κόλπο. Αγωνία, μυστήριο, ίντριγκα και πολλά ακόμα συνθέτουν την Πτώση που θα προβληθεί από την ΕΡΤ1.

Στον κεντρικό ρόλο του χειρουργού ο Χρήστος Λούλης που έχει χαρίσει… χειρουργικής λεπτομέρειας ερμηνείες και μαζί του η Κίκα Γεωργίου που έχει βραβευθεί για ερμηνείες της στον κινηματογράφο, ενώ απέσπασε πολύ καλές κριτικές και για τη συμμετοχή της στη σειρά Τhe New Pope του HBO, από όπου και η φωτογραφία. 

Επίσης, στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς και οι Λένα Παπαληγούρα, Ιωάννης Παπαζήσης, Εριέττα Μανούρη, Αλίκη Ανδρειωμένου και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρίστος Γεωργίου και η Πτώση είναι προγραμματισμένο να ανέβει στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 στις αρχές της νέας χρονιάς.

Έτσι μετά τον Όρκο η ΕΡΤ θα προσφέρει στους τηλεθεατές της μία ακόμα δραματική σειρά με επίκεντρο έναν μεγαλογιατρό που αναθεωρεί πολλά στη ζωή του, με έντονο και πάλι το αστυνομικό στοιχείο… αλλά και τις ανθρώπινες αξίες…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις