Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η Ρένια Λουιζίδου στην ΕΡΤ με πρόσωπο έκπληξη

Η Ρένια Λουιζίδου στην ΕΡΤ με πρόσωπο έκπληξη

Η Ρένια Λουιζίδου είναι από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς, έχοντας δικαιολογημένα κερδίσει τους τηλεθεατές μέσα από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει. Λάθος… και διορθώνω: έχει δικαιολογημένα κερδίσει τους θεατές τηλεόρασης, κινηματογράφου αλλά και βεβαίως του θεάτρου, μέσα από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει.

Ενώ λοιπόν φέτος ολοκληρώνεται στον ΑΝΤ1 το «Καφέ της Χαράς» των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, την επόμενη σεζόν η Ρένια Λουιζίδου θα είναι στην ΕΡΤ… αρχικά. Και λέω αρχικά γιατί σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεργασίες της, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτήν καθώς πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από τη δημόσια τηλεόραση.

Όπως λοιπόν έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του newsit.gr η ΕΡΤ επενδύει ακόμα περισσότερο στην παραγωγή μυθοπλασίας, ακόμα και με μεταφορά σπουδαίων έργων κορυφαίων ελλήνων συγγραφέων σε μίνι σειρές. Τρεις λοιπόν θα σκηνοθετήσει ο Μανούσος Μανουσάκης και στη μία από αυτές, που βασίζεται στο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το  «Βαρδιάνος στα σπόρκα», θα πρωταγωνιστήσει η Ρένια Λουιζίδου. Η ιστορία αναφέρεται στη χολέρα του 1865 που έπληξε την Ευρώπη, χωρίς όμως να είναι… στενάχωρη, αλλά αντίθετα έχει χαρούμενα και αισιόδοξα μηνύματα… που μπορεί να είναι και επίκαιρα! 

Κεντρική ηρωίδα η Σκεύω που μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (μολυσμένα από τη χολέρα καράβια) με σκοπό να σώσει το γιο της. Το κορυφαίο αυτό διήγημα θα μεταφερθεί στην τηλεόραση με τη Ρένια Λουιζίδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί της ο Παύλος Κουρτίδης και Πέτρος Ξεκούκης αλλά και ένα πρόσωπο που θα κάνει το τηλεοπτικό ντεμπούτο της, κουβαλώντας ένα βαρύ όνομα… ή μάλλον δύο αγαπημένα ονόματα αλλά και την πορεία τεσσάρων σπουδαίων ηθοποιών. Ο λόγος για την Τζένη Καζάκου, κόρη του Κωνσταντίνου Καζάκου και της Τάνιας Τρύπη, αλλά και εγγονή της αείμνηστης Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου, που θα ξεκινήσει την τηλεοπτική της καριέρα με έναν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά και έχοντας οδηγίες από τον μετρ Μανούσο Μανουσάκη.

Έτσι λοιπόν στην καινούργια σειρά θα δούμε και την Τζένη Καζάκου να ακολουθεί τα βήματα των γονιών της, αλλά και του παππού και της γιαγιάς της, που φέρει και το όνομά της.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα με σκοπό η μίνι σειρά, τεσσάρων επεισοδίων, «Βαρδιάνος στα σπόρκα» να κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 στις αρχές της καινούργιας σεζόν, κάπου τον Οκτώβριο, προσφέροντας στους τηλεθεατές ένα κορυφαίο διήγημα με τη «ματιά» του γνωστού σκηνοθέτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις