Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«iNFO-19»: η μάχη με τον κορονοϊό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι κίνδυνοι για την ελευθερία των πολιτών

«iNFO-19»: η μάχη με τον κορονοϊό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι κίνδυνοι για την ελευθερία των πολιτών

Λίγο πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων η Νίκη Λυμπεράκη μέσα από την εκπομπή της στο OPEN φιλοξενεί και συζητά με ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό και ειδικούς από διαφορετικούς χώρους, αναλύοντας τις προκλήσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. 

Στη σημερινή εκπομπή η δημοσιογράφος συναντά τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης που παρουσιάζει τα ζητήματα που ανακύπτουν με την αποκλιμάκωση των μέτρων, ιδιαίτερα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων, που έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Καλεσμένη της Νίκης Λυμπεράκη και η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη που μιλά για τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών του Τόκιο και για το πώς ανατράπηκε η ζωή των αθλητών λόγω της επιδημίας.

Επίσης καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η καραντίνα μπορεί να αυξήσει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου αναλύει τα στοιχεία που διαθέτει η αστυνομία και εξηγεί πώς μπορούν να προστατευθούν τα θύματα.

Ωστόσο η εκπομπή αναφέρεται και στη συνεργασία των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας του κόσμου για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών λύσεων ανίχνευσης του ιού. Στο ερώτημα αν η πανδημία δημιουργεί κινδύνους για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών απαντά ο Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Γιάννης Σολδάτος παρουσιάζοντας τη λειτουργία αυτών των συστημάτων, αλλά και σχολιάζοντας τα ηθικά, πολιτικά και νομικά θέματα που εγείρονται.

Τέλος η κάνει ιστορική αναδρομή στη λεγόμενη Ισπανική Γρίπη του 1918, που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο και στο πώς ξεκληρίστηκε μία γενιά ανθρώπων στη Σκύρο.

Απόψε λοιπόν στις 23:30, μέσα από την εκπομπή «iNFO-19» που παρουσιάζει η Νίκη Λυμπεράκη στο OPEN οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για πολλά ενδιαφέροντα θέματα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις