Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Το OPEN τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Το OPEN τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό

Στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το OPEN όπως κάθε χρόνο αγκαλιάζει τον Ποντιακό Ελληνισμό, προσκαλώντας τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι στην Ιστορία και στις μνήμες που δε σβήνουν ποτέ, με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στα αθώα θύματα των Ελλήνων του Πόντου.

Τα ιστορικά γεγονότα και η διαδρομή του Ποντιακού Ελληνισμού θα ξεδιπλωθούν μέσα από ειδικά αφιερώματα στις ζωντανές εκπομπές του OPEN, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις, ενώ μιλούν άνθρωποι που οι οικογένειές τους βίωσαν το διωγμό.

Ακόμα, στις εκπομπές του OPEN θα προβληθούν ρεπορτάζ για τον πολιτισμό, τη μουσική, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, που διατηρούνται ζωντανά χάρη στην ενεργή δράση των Ομοσπονδιών Ποντιακών Συλλόγων.

Στις 22:30 το βράδυ θα μεταδοθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αλχατζίδη, «Ονειρεύτηκα το Δέντρο – The Tree I Dreamt», το οποίο αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία για τους διωγμούς των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Από νωρίς το πρωί της 19ης Μαΐου στον αέρα του OPEN θα υπάρχει το λογότυπο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που είναι το γράμμα G, αρχικό της αγγλικής λέξης Genocide (γενοκτονία), όπως το εμπνεύστηκε και το αποτύπωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

Τέλος, το OPEN έχει ετοιμάσει ξεχωριστές μικρές παραγωγές (IDs) που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο το διωγμό των Ελλήνων του Πόντου, αλλά κυρίως πώς η ελπίδα και η μνήμη μένουν αλώβητες και περνάνε από γενιά σε γενιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις