Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κάποιοι μπήκαν με το δεξί κι άλλοι έμειναν πίσω στην κούρσα της τηλεθέασης

Κάποιοι μπήκαν με το δεξί κι άλλοι έμειναν πίσω στην κούρσα της τηλεθέασης

Μόλις τέλειωσε ο πρώτος μήνας της καινούργιας χρονιάς και το ραβασάκι της Nielsen σε κάποιους έφερε χαρά, ενώ σε άλλους ακόμα περισσότερη ένταση.

Ο σκληρός ανταγωνισμός της φετινής σεζόν αποτυπώνεται μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, κορυφώνοντας την αγωνία των σταθμών για την τελική κατάταξη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιανουάριο υπήρξαν πάλι αλλαγές στην κατάταξη με κάποιους να έχουν κερδίσει τηλεθεατές, όταν κάποιοι είδαν το τηλεοπτικό κοινό να φεύγει από τη συχνότητά τους. Πάμε λοιπόν να δούμε τι ταχύτητες κατέγραψε κάθε τηλεοπτικός σταθμός τον Ιανουάριο, αλλά και να τις συγκρίνουμε με αυτές του προηγούμενου μήνα, του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Nielsen στο γενικό σύνολο ο ΣΚΑΪ ανέβασε αρκετά ταχύτητες και βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, κρατώντας μάλιστα και απόσταση από το MEGA που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ σημείωσε μικρή μείωση των δυνάμεών του, αλλά μικρότερη από αυτούς που ακολουθούν. Έτσι ο ALPHA από τη δεύτερη θέση που είχε τον τελευταίο μήνα του προηγούμενου έτους, ξεκίνησε την καινούργια χρονιά στην τρίτη θέση, ενώ αισθάνεται την πίεση του ΑΝΤ1 που από την κορυφή του Δεκεμβρίου κατέληξε στην τέταρτη θέση του πρώτου μήνα της χρονιάς. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε πάλι το STAR, ενώ ακολουθεί η ΕΡΤ1 που με λίγη αύξηση των ποσοστών της διατήρησε την ασφαλή απόσταση από το ΟΡΕΝ που εξακολουθεί να γράφει χαμηλές ταχύτητες στα κοντέρ των τηλεθεατών. Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης τα άλλα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, η ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, που συνεχίζουν να βλέπουν λίγους τηλεθεατές στις συχνότητές τους.

Ας δούμε όμως και την κατάταξη στο δυναμικό κοινό, όπου ο ΣΚΑΪ βρέθηκε και εκεί στην κορυφή έχοντας σημειώσει σημαντική άνοδο, αφού τον Δεκέμβριο είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση. Επίσης και το MEGA βρέθηκε στη δεύτερη θέση των τηλεθεατών ηλικίας 18-54 ετών, αφού ο ALPHA σημείωσε μεγαλύτερη μείωση δυνάμεων, ενώ τις περισσότερες απώλειες σημείωσε ο ΑΝΤ1 που από την κορυφή του Δεκεμβρίου κατέληξε κι εδώ στην τέταρτη θέση της κατάταξης, ενώ ακολουθεί το STAR που τερμάτισε πέμπτο στην κούρσα. Στις επόμενες θέσεις δεν υπήρξε καμία διαφορά αφού το ΟΡΕΝ κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά από την ΕΡΤ1 και να τερματίσει στην έκτη θέση, με τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης να ακολουθούν αποτυπώνοντας για έναν ακόμα μήνα την απόσταση που χωρίζει το συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό από τις συχνότητές τους.

Αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον Ιανουάριο στο γενικό σύνολο (1η στήλη) και στο δυναμικό κοινό (2η στήλη), ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται αντίστοιχα οι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Δεκέμβριο.

Αυτά λοιπόν είναι τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen για τον Ιανουάριο αποτυπώνοντας πως κάποιοι μπήκαν δυνατά και με το δεξί στην κούρσα της νέας χρονιάς, ενώ κάποιοι έμειναν πίσω και πρέπει να προσέξουν τις επιλογές τους αν δεν θέλουν μήνα με το μήνα να κοιτάζουν τους προπορευόμενους από όλο και μεγαλύτερη απόσταση…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις