Μελάς Βlog

Κατέβηκε η ταινία του Σεφερλή: Βγήκε εκτός και από άλλη συνδρομητική πλατφόρμα η «Χαλβάη 5-0»

Εξελίξεις με την ταινία του Μάρκου Σεφερλή καθώς από χθες δεν είναι πλέον διαθέσιμη από την υπηρεσία κι άλλης συνδρομητικής πλατφόρμας.

Όπως αναφέραμε πριν από μέρες, πρώτα στο Newsit.gr, η ταινία «Χαλβάη 5-0» του Μάρκου Σεφερλή τέθηκε εκτός συνδρομητικής πλατφόρμας μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο σκηνοθέτης της Μάνος Καμπίτης.

Ο γνωστός σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι αν και η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες εντούτοις ακόμα δεν έχει υπογράψει με την παραγωγό εταιρεία του Μάρκου Σεφερλή την απαιτούμενη σύμβαση παραχώρησης των πνευματικών του δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις συνδρομητικές πλατφόρμες που είχαν στην ταινιοθήκη τους την ταινία με τον Σεφερλή και μπορούσαν να κατεβάσουν οι συνδρομητές τους έναντι αμοιβής. Όπως λοιπόν και πριν από λίγες ημέρες, έτσι και χθες, μία ακόμα συνδρομητική πλατφόρμα ενημέρωσε τον δικηγόρο του Μάνου Καμπίτη πως κατέβασε την «Χαλβάη 5-0» από την ταινιοθήκη της, σεβόμενοι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αποφεύγοντας κάθε εμπλοκή στη διένεξη μεταξύ του σκηνοθέτη της ταινίας και της παραγωγού εταιρείας.

Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο Newsit.gr ο σκηνοθέτης Μάνος Καμπίτης ««Έχω διαπιστώσει με στοιχεία που έχω στην κατοχή μου ότι ο κύριος Σεφερλής επιχειρεί να διακινήσει την ταινία παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει με το δημιουργό της ταινίας, δηλαδή μαζί μου, το απαιτούμενο από τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της σκηνοθεσίας μου στην ταινία. Έδωσα ήδη εντολή στους νομικούς μου να στραφούν κατά συνδρομητικής πλατφόρμας με σκοπό την απαγόρευση της εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας», τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να προβαίνω σε κάθε νόμιμη ενέργεια που είναι αναγκαία για την προστασία των πνευματικών μου δικαιωμάτων πάνω στην ταινία. Με άλλα λόγια ο κύριος Σεφερλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την εγγραφή άδεια μου».

Όπως φαίνεται λοιπόν, συνεχίζεται η διένεξη μεταξύ της εταιρείας παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή με τον σκηνοθέτη της ταινίας Μάνο Καμπίτη και η λύση αναμένεται να δοθεί στη δικαστική οδό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 30/11/2020

Σαββατοκύριακο αλλά από τη Δευτέρα η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, που απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι και πάλι καθημερινά, από τις ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

ΕΡΤ: τεράστια ανταπόκριση για τις θεατρικές παραστάσεις στο ραδιόφωνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων παραγωγής νέων θεατρικών παραστάσεων που είχε απευθύνει με πρόσκληση η ΕΡΤ. Επιθυμία της διοίκησης ... Διαβάστε περισσότερα
ΕΡΤ: αναβαθμίζει την εικόνα της σε HD και αλλάζει «γήπεδο» για τις αθλητικές διοργανώσεις

ΕΡΤ: αναβαθμίζει την εικόνα της σε HD και αλλάζει «γήπεδο» για τις αθλητικές διοργανώσεις

Σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD) θα εκπέμπει πλέον το πρόγραμμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα «μετακομίζει» το ΕΡΤSports στη διαδικτυακή της πλατφόρμα με τις αθλητικές διοργανώσεις να ... Διαβάστε περισσότερα