Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κλασικά αυτοκίνητα παρκάρουν στον Άλιμο

Κλασικά αυτοκίνητα παρκάρουν στον Άλιμο

Κλασικά αυτοκίνητα θα βρεθούν παραταγμένα στον Άλιμο και θα περιμένουν τα βλέμματα θαυμασμού που δικαιολογημένα θα κερδίσουν.

Αυτή την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αλίμου σε γιορταστική ατμόσφαιρα και διάθεση θα προσφέρει ένα… ακίνητο υπερθέαμα (σε αντίθεση με το αεικίνητο «Ακρόπολις») έχοντας εξασφαλίσει για τους θεατές ιστορικά αυτοκίνητα, με το νεότερο να είναι 30 ετών!

Η είσοδος για το κοινό είναι φυσικά ελεύθερη, αφού όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης:

«Επιλέξαμε να δώσουμε στο ACCS2 ένα τόνο γιορτής, γιατί είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις για το μεγάλο κοινό, μετά τη σκοτεινή περίοδο της πανδημίας και το χαμόγελο είναι ιαματικό» τονίζοντας ότι «δεν παραλείπουμε όμως, να υπενθυμίζουμε με banners και ηχητικές ανακοινώσεις την ανάγκη της προφύλαξης, της μάσκας, της απόστασης άσχετα με την άπλα του χώρου, τον ήλιο και τον ευεργετικό άνεμο. Με φόντο κλασικό ροκ από ηχεία σε όλο το μήκος του πεζόδρομου και με σύντομες στάσεις για παγωτό, μαλλί της γριάς, ψητό καλαμπόκι (από παραδοσιακούς μικροπωλητές) οι επισκέπτες θα θαυμάσουν πάνω από 100 μακρόβιες αντίκες.»

Ο εμπνευστής του Alimos Classic Car Sunday, ο Νίκος Μαστοράκης περιγράφει:

«Τα μοναδικά, συλλεκτικά αυτοκίνητα θα παραταχθούν κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου και, μισό χιλιόμετρο θάλασσας από τη μιά και πράσινου από την άλλη, θα «καδράρουν» την ιστορία σε πολύχρωμο και ψυχαγωγικό πλαίσιο. Φιλοξενούμε και φέτος μοναδικά μοντέλα, όμως θα είμαστε και live στο Facebook, όπου αργότερα θα αρχίσει η online ψηφοφορία για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης. Και σε μια δεδομένη στιγμή, θα ανάψουν όλες αυτές οι υπέροχες, πανίσχυρες μηχανές σε ένα «μαρσάρισμα- βρυχηθμό» του ενός λεπτού! Η γιορτή της Κυριακής είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, σε εποχές που το αυτοκίνητο ήταν το βασικό στοιχείο ψυχαγωγίας της οικογένειας και όχι απλό μεταφορικό μέσο ρουτίνας».

Πραγματοποιώντας μια ιδέα τελευταίας στιγμής, ο Άλιμος προσκάλεσε, σαν ένα ξεχωριστό κομμάτι της έκθεσης, σύγχρονα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα, να μπουν σε μια virtual κάψουλα του χρόνου, για να τα βλέπουν πώς ήταν, με δέος ίσως, τα νέα παιδιά του 2051. Μέσα σε 100+ παλιά, ιστορικά, σημαντικά να υπάρχουν και τα κλασικά του μέλλοντος.

Η διοργάνωση από τον Δήμο Αλίμου, τη ΦΙΛΠΑ και τον Νίκο Μαστοράκη «ανοίγει» για το κοινό στις 3: 00 το απόγευμα και τελειώνει με το πρώτο σκοτάδι, στις 7: 30 όπου η αποχώρηση των κλασικών με τα φώτα αναμμένα θα φτιάξει μια ακόμη γοητευτική εικόνα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης.

Μερικά στοιχεία που αξίζει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε την εκδήλωση:

-Ανάμεσα στα μοναδικά τετράτροχα της Κυριακής περιλαμβάνονται 6 Alfa Romeo (Sprint, Spider, Veloce,) 6 Cadillac, 2 Rolls Royce, 7 Μercedes μοντέλα από το 1925 και μετά, 8 πανίσχυρα αμερικάνικα Dodge, Chevrolet, Pontiac και μια ενδιαφέρουσα ποικιλία καθημερινών Fiat, Opel, Zastava, DKW.

-Ιδιαίτερο τόνο στη γιορτή θα δώσουν 5 ιστορικά στρατιωτικά οχήματα 1941-1953 αλλά και τέσσερις super-moto σαν… τρέιλερ για την εκδήλωση της επόμενης Κυριακής (26/9/2021) με κλασικές μοτοσυκλέτες.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν, 19 Σεπτεμβρίου οι δρόμοι οδηγούν στον μαγευτικό πεζόδρομο του Αλίμου, για να θαυμάσουμε δίπλα στη θάλασσα υπέροχα κλασικά αυτοκίνητα… πατώντας γκάζι με χαρούμενη διάθεση…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις