Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κλοπή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Κλοπή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Όχι μόνο έκλεψαν αλλά θέλοντας να μην τους πάρουν είδηση αλλοίωσαν την εικόνα! Και μάλιστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το οποίο κιόλας πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ ενημέρωσε πως τον Μάρτιο είχε τον υψηλότερο μέσο όρο στο γενικό σύνολο από τα δελτία που βγαίνουν απέναντί του, σε ANT1 και STAR!

Η κλοπή λοιπόν έγινε από την εκπομπή «Η Μουσική Γράφει Ιστορία» του Νίκου Μαστοράκη που παρουσίαζε ο Γιώργος Παπαστεφάνου στην ΕΡΤ και αφορούν πλάνα της Σωτηρίας Μπέλου και του Βασίλη Τσιτσάνη. Τα πλάνα της εκπομπής που έχει γράψει ιστορία στα τηλεοπτικά δρώμενα χρησιμοποίησαν σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ για συναυλία που διοργανώνουν.

Και βέβαια είναι εμφανές ότι γνώριζαν καθώς το υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο ενημερώνει για τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων με… μεγάλα γράμματα που όμως τα «έφαγαν» μεγαλώνοντας με ζουμ την εικόνα.

Και για του λόγου το αληθές ιδού πώς υπάρχει στο διαδίκτυο με εμφανή την εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα της εκπομπής.

Και ιδού πώς… μεγάλωσε το εν λόγω πλάνο για να κρύψουν το νόμιμο κάτοχο.

Η κλοπή αυτή έγινε αντιληπτή από τον Νίκο Μαστοράκη που κατέχει τα δικαιώματα με αποτέλεσμα να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία στον ΣΚΑΪ αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «στην προκείμενη περίπτωση, η κλοπή πλάνων από την εκπομπή “Η Μουσική Γράφει Ιστορία” και η άνευ άδειας χρήση, σας καθιστά ποινικά και αστικά υπεύθυνους όχι μόνο για αυτή καθεαυτή την κλοπή, αλλά και για την αυθαίρετη παραποίηση του υλικού ώστε να απαλειφθεί η προειδοποίηση του copyright» και για αυτό ζητά «να διαγράψετε τα κλοπιμαία πλάνα και αποφύγετε παντελώς τη χρήση τους στο μέλλον» αλλά και να καταβάλλουν τα νόμιμα δικαιώματα τονίζοντας πως «αλλιώς θα καταθέσω αγωγή εναντίον σας».

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι το δρόμο της Δικαιοσύνης έχει ακολουθήσει ο Νίκος Μαστοράκης έχοντας καταθέσει αγωγή για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τον ΣΚΑΪ για τον τίτλο «Σήμερα» της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής του σταθμού.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις