Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νέα προκήρυξη για τηλεοπτικές άδειες

Νέα προκήρυξη για τηλεοπτικές άδειες
photo eurokinissi

Εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο μετά την αίτηση για τηλεοπτική άδεια ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας που κατέθεσε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η εταιρεία «Alter Ego» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αν και μετά το πέρας του διαγωνισμού το ΕΣΡ είχε χορηγήσει τις πέντε από τις επτά άδειες ο επιχειρηματίας αποφάσισε να διεκδικήσει τη μία από τις δύο εναπομείνασες και χθες κατέβαλε και την εγγυητική των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία το Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τις δύο άδειες μην τυχόν και εκδηλώσει ενδιαφέρον κι άλλη εταιρεία, ενώ αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από δύο και εφόσον διαπιστωθεί ότι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τότε θα γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε γίνει και στη συνέχεια ακυρώθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η εταιρεία  «Alter Ego» είχε αποκτήσει άδεια δίνοντας 73,9 εκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή τίμημα από αυτό που ζητήθηκε από τον πρόσφατο διαγωνισμό, προκαλώντας έκπληξη για την αποχή του επιχειρηματία. Τελικά όμως από χθες διεκδικεί τη μία από τις δύο εναπομείνασες άδειες και έτσι τώρα το ΕΣΡ θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό δίνοντας 45 ημέρες προθεσμία σε άλλους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις