Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Χρήστος Λεοντής στο «τιμόνι» της ΕΡΤ! – Πολιτικές κόντρες για την επιλογή της Κατερίνας Τσατσαρώνη

Ο Χρήστος Λεοντής στο «τιμόνι» της ΕΡΤ! – Πολιτικές κόντρες για την επιλογή της Κατερίνας Τσατσαρώνη

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για το διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.

Να θυμίσω ότι οι θέσεις είχαν μείνει κενές μετά την αποχώρηση του Διονύση Τσακνή  και του Μιχάλη Γρηγορίου. Έτσι ο Χρήστος Λεοντής αναλαμβάνει την Προεδρία της δημόσιας τηλεόρασης και η  Κατερίνα Τσατσαρώνη μέλος του ΔΣ, καθώς υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η ΝΔ δήλωσε «παρών» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «κατά» για την κ. Τσατσαρώνη, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και για τα δύο πρόσωπα, το Ποτάμι δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «παρών» για την κ. Τσατσαρώνη, η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «παρών’ για την κ. Τσατσαρώνη και η Χρυσή Αυγή ψήφισε «ναι» για τον κ. Λεοντή και «όχι» για την κ. Τσατσαρώνη.

Ωστόσο, παρά την στάση τους στην ψηφοφορία όλα τα κόμματα επισήμαναν τη μεγάλη καλλιτεχνική διαδρομή του Χρήστου ο οποίος κατέστησε σαφή τη βούλησή του τα προγράμματα της ΕΡΤ να είναι προσανατολισμένα σε τομείς που είναι συνυφασμένοι με την καλλιέργεια, τον πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη και το δυναμικό της ΕΡΤ να ενθαρρυνθεί ώστε να αναπτύξει τις δημιουργικές του ικανότητες.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν για την Κατερίνα Τσατσαρώνη λόγω της επαγγελματικής της σχέσης με τους ΑΝΕΛ, αφού είναι μετακλητή υπάλληλος στους ΑΝΕΛ στη Βουλή και υπεύθυνη επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η πρόταση για τον Χρήστο Λεοντή «εκπέμπει κάτι» καθώς είναι ένα πρόσωπο κύρους με μια διαδρομή, σε αντιοδιαστολή με την επιλογή της κ. Τσατσαρώνη.

Απάντηση στα επιχειρήματα για «κομματική τοποθέτηση» έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφέροντας ότι «Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγό ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει», ενώ τόνισε ότι η Κατερίνα Τσατσαρώνη εργάστηκε και στην εταιρεία μετρήσεων AGB και συνεπώς γνωρίζει πώς λειτουργούν αυτές οι εταιρείες και συνεπώς θα μπορεί να υπερασπιστεί με άρτιο τρόπο άρτιο τα συμφέροντα της ΕΡΤ.

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της» είπε, από την πλευρά της, η κ. Τσατσαρώνη.

Έτσι επίσημα και παρά τις αντίθετες απόψεις ο Χρήστος Λεοντής αναλαμβάνει ως Πρόεδρος το «τιμόνι» της ΕΡΤ και η Κατερίνα Τσατσαρώνη μέλος του ΔΣ της δημόσιας τηλεόρασης…!

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις