Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι νέες σειρές της ΕΡΤ κάνουν αποκλειστική πρεμιέρα στο ERTFLIX

Οι νέες σειρές της ΕΡΤ κάνουν αποκλειστική πρεμιέρα στο ERTFLIX

Μετά από αρκετά χρόνια αποχής από την παραγωγή της εγχώριας μυθοπλασίας η ΕΡΤ ξεκίνησε από πέρυσι να εντάσσει στο πρόγραμμά της σειρές.

Τη νέα σεζόν η ΕΡΤ ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμά της με σειρές, αρκετές εκ των οποίων μάλιστα έχουν δικαιολογημένα δημιουργήσει «αναμονή κοινού» λόγω των συντελεστών της μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες!

Πριν λοιπόν τρεις από αυτές βγουν στον αέρα της ΕΡΤ1 θα μπουν στο «μπουκέτο» της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ για να τις παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν.

Αποκλειστικά λοιπόν στο ERTFLIX, τις τρεις επόμενες  Κυριακές του Σεπτεμβρίου (12, 19 και 26), οι φίλοι της μυθοπλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πρώτη προβολή τα πρώτα επεισόδια από τις σειρές «Βαρδιάνος στα σπόρκα», «Καρτ ποστάλ», «Σε ξένα χέρια».

Να τονίσουμε ότι τα επεισόδια-πρεμιέρες των τριών σειρών θα είναι διαθέσιμα για παρακολούθηση τις συγκεκριμένες Κυριακές, και μόνο από τις 10:00 έως τις 24:00, ενώ μπαίνοντας στο ERTFLIX και στην κατηγορία «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ» μπορείτε από τώρα να πάρετε μια… γεύση βλέποντας τα τρέιλερ των νέων σειρών.

Η πρώτη σειρά που κάνει αποκλειστικά πρεμιέρα στο ERTFLIX  είναι η «Βαρδιάνος στα σπόρκα» που θα είναι διαθέσιμη μεθαύριο, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, μεταφέροντάς μας το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα. Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο γνωστός σκηνοθέτης, τη  νέα τηλεοπτική σεζόν.

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Τους ήρωες του Παπαδιαμάντη ζωντανεύουν η Ρένια Λουιζίδου (Σκεύω), ο Γιώργος Σαββίδης (Σταύρος), η Τζένη Καζάκου (Ρηνιώ), ο Πέτρος Ξεκούκης (Στάθης Χερχέρης), ο Τάκης Βαμβακίδης (μπαρμπα-Νίκας) και πολλοί ακόμα ηθοποιοί.

Την επόμενη Κυριακή, στις 19 Σεπτεμβρίου στο «μπουκέτο» του ERTFLIX και τις ίδιες ώρες (από τις 10:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα) θα είναι διαθέσιμο το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Καρτ ποστάλ» που βασίζεται στα βιβλία της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance».

Η σειρά «Καρτ ποστάλ» θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη και στο Λονδίνο, μέσα από αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και μαζί του, τoυς Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μυρτώ Αλικάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Λένα Παπαληγούρα, και πολλούς ακόμα γνωστούς ηθοποιούς που εμφανίζονται στα 12 επεισόδια.

Κεντρικό πρόσωπο ο Τζόζεφ, ένας ελληνικής καταγωγής εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, που σχεδιάζοντας να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη. Όταν εκείνη δεν εμφανίζεται στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησης, αρχίζει μια μοναχική περιπλάνηση του Τζόζεφ στο νησί. Αποκαρδιωμένος, αρχίζει να στέλνει καρτ ποστάλ στο σπίτι της πρώην, πια, συντρόφου του στο Λονδίνο, αφηγούμενος ιστορίες που ακούει ή βιώνει στην Κρήτη. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι τις κάρτες παραλαμβάνει η νέα ένοικος του σπιτιού, η Έλι, η οποία αναπτύσσει συναισθήματα για τον μυστηριώδη άντρα!

Και την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 26 Σεπτεμβρίου, μπορείτε τις ίδιες ώρες (από τις 10:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα) να παρακολουθήσετε το πρώτο επεισόδιο της καινούργιας καθημερινής κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 με τίτλο «Σε ξένα χέρια» , σε ιδέα-σενάριο Γιώργου Κρητικού και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου.

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Μπέζος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουζίδου, Βάσω Λασκαράκη και Χριστίνα Αλεξανιάν. Πρόκειται για μία ανατρεπτική ιστορία, που συνδυάζει γέλιο, συγκίνηση και δράση, όπου αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, δίνοντας την αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των πρωταγωνιστών, με ίντριγκες και πάθη που θα σκοντάφτουν σε λάθη και κωμικές καταστάσεις.

Έτσι λοιπόν, τις τρεις ερχόμενες Κυριακές το ERTFLIX δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τρεις από τις νέες παραγωγές μυθοπλασίας που ετοιμάζει για τη νέα σεζόν, ελπίζοντας να κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό και να συντονίζεται στη συχνότητα της ΕΡΤ1 για να τις παρακολουθήσει.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις