Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Πανθέοι: Η επιστροφή της εμβληματικής σειράς

Πανθέοι: Η επιστροφή της εμβληματικής σειράς

Είναι από τις σειρές που έχουν γράψει ιστορία. Βέβαια η ιστορία των Πανθέων, το μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, είναι από τα «διαμάντια» της ελληνικής πεζογραφίας και η μεταφορά του από την ΕΡΤ είχε τεράστια ανταπόκριση, κατατάσσοντάς την στις εμβληματικές σειρές της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας.

Σίγουρα λοιπόν η επιστροφή της σειράς που αγαπήσαμε μέσω της ΕΡΤ αποτελεί μία πολύ ευχάριστη είδηση και είναι λογικό που υπάρχουν και πολλοί… μνηστήρες. Κατ’ αρχάς να αναφέρω ότι το μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη αναφέρεται στην ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, των Πανθέων, που εκτείνεται από το 1897 έως το 1940 και στο επίκεντρό της η ερωτική σχέση της Μάρμως (που είχε ενσαρκώσει η Κάτια Δανδουλάκη) με τον Κίτσο (Στέλιος Καλογερόπουλος) που είναι όμως, ανιψιός του συζύγου της Ανδρέα (Άγγελος Αντωνόπουλος). Οι έρωτες, τα πάθη και τα λάθη της μεγαλοαστικής οικογένειας της Αθήνας μεταφέρθηκαν στην ΕΡΤ με τους Πανθέους, από το 1977 και έως το 1979, να αποσπά διθυραμβικές κριτικές καθηλώνοντας το τηλεοπτικό κοινό και να μπαίνει στο «πάνθεον» των σειρών.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου οι Πανθέοι ετοιμάζονται από εταιρεία παραγωγής, έχοντας μάλιστα αποσπάσει το ενδιαφέρον τόσο της ΕΡΤ, όσο και δύο ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, του ALPHA και του MEGA. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει επαφές και με ορισμένους πολύ γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς, αλλά θα είναι πολύ ευχάριστη εξέλιξη αν στο βασικό καστ της είναι και η Κάτια Δανδουλάκη που στο ξεκίνημα της επαγγελματικής της πορείας «έγραψε» με το ρόλο της ως Μάρμω.

Βέβαια οι συζητήσεις με τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της και έχουν γίνει αρκετές επαφές με συντελεστές για μπροστά και πίσω από τις κάμερες, μας προϊδεάζει θετικά, ότι την επόμενη σεζόν οι Πανθέοι θα βρουν θέση στον τηλεοπτικό αέρα προσφέροντας στο τηλεοπτικό κοινό ένα σπουδαίο έργο…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις