Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το πείραμα του Κανάκη

Κανάκης

Πρεμιέρα χθες για την καινούργια εκπομπή του Αντώνη Κανάκη που μετά από μήνες τηλεοπτικής απραξίας επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο με την παρέα του.

Η αλήθεια είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες, τη Δευτέρα και την Τρίτη, που η «Ράδιο Αρβύλα» έκανε ξανά την εμφάνισή της στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 οι τηλεθεατές δεν… στριμώχτηκαν μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες. Όχι γιατί βαρέθηκαν την εκπομπή αλλά μάλλον επειδή εκνευρίστηκαν από το συνεχές… στήσιμο που έχουν φάει από τη θεσσαλονικιώτικη παρέα που δεν ήταν συνεπής στα ραντεβού που τους έδινε. Γιατί λοιπόν να περιμένεις κάποιον… όταν τελευταία στιγμή… κι αρκετές φορές αποφασίζει ότι δεν θα έρθει; Τώρα λοιπόν ο Κανάκης κι η παρέα του πρέπει να «χτίσουν» όσα οι ίδιοι «γκρέμισαν» ξεκινώντας με το να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών. Πάντως τα «υλικά» είναι από αυτά που λείπουν από την τηλεόραση και αυτό φάνηκε και χθες, στην πρεμιέρα της καινούργιας εκπομπής.

«Καινούργια εκπομπή με τον Αντώνη Κανάκη» ο προσωρινός τίτλος που μπορεί να ακούγεται… υπερφίαλος, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο ΑΝΤ1 έβγαλε κοτζάμ ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι ο Κανάκης θα είναι υπεύθυνος στο «χτίσιμο» της late night ζώνης του σταθμού, οπότε ήταν αναμενόμενο να συνεχίσει να «παίζει» με το… brand name του δημιουργού. Πέρα όμως από τίτλους εκπομπών και… διοικητικούς τίτλους η αλήθεια είναι ότι ο Κανάκης (για να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο brand name κι όχι του ΑΝΤ1) χθες έκανε μία καινούργια τηλεοπτική πρόταση: μία χαλαρή εκπομπή χωρίς «κορώνες» εντυπωσιασμού που σε κάνει αργά… πολύ αργά… να ηρεμήσεις από την πίεση της τηλεοπτικής ημέρας και να ακούσεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις κι απόψεις. Εκεί φαίνεται να το πάνε… συγγνώμη, να το πάει ο Κανάκης έχοντας την εμπιστοσύνη και την ανοχή της διοίκησης του ΑΝΤ1 να πειραματιστεί, να δοκιμάσει. Με ραδιοφωνική μεταμεσονύχτια ηρεμία αλλά μιλώντας λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε -ίσως λόγω άγχους για να καλύψει τα κενά- κατάφερε να κρατήσει ευχάριστη συντροφιά σε όσους τηλεθεατές αποφάσισαν να συντονιστούν στη συχνότητα του σταθμού.

Κοιτάζοντας τα ποσοστά τηλεθέασης είναι σίγουρο ότι στον ΑΝΤ1 δεν θα ανοίξουν… περτικαλάδες από τη χαρά τους, αλλά όπως είπα δεν φαίνεται ότι είναι αυτό –τουλάχιστον προς το παρόν- το ζητούμενό τους. Η «Καινούργια εκπομπή με τον Αντώνη Κανάκη» μπορεί να μην «μοσχοπουλήσει» στο τηλεοπτικό παζάρι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί από την επέλαση των ριάλιτι αλλά είναι πρόταση για μία «άλλη τηλεόραση», χαλαρή κι ενδιαφέρουσα, με καλεσμένους και θεματολογία που δεν «κραυγάζει» για να κάνει αισθητή την παρουσία της. Κι αν δεν υπάρχει «κι αυτή η τηλεόραση» τότε ευθύνη δεν θα έχουν μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά  κι εμείς οι τηλεθεατές…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις