Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η πγιότητα, τα πίτουρα κι οι… κότες!

Η πγιότητα, τα πίτουρα κι οι… κότες!

Αν και με τα ριάλιτι, ιδιαίτερα με το «Survivor» κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της τηλεθέασης υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και από υψηλούς αξιωματούχους του ΣΚΑΪ για την… πγιότητα ορισμένων προγραμμάτων τους, υποστηρίζοντας ότι έχει αλλοιωθεί το προφίλ του σταθμού.

Βέβαια για να λέμε και του Φαλήρου το δίκιο, είναι λογικό να το… γλεντούν με ανταγωνιστές, όπως με τον ΑΝΤ1, που στην προσπάθειά του να «χτυπήσει» τον ΣΚΑΪ καταλήγει να κάνει προγράμματα όπως το «Game of Love» που με το σλόγκαν του «νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα;» αποδεικνύει ότι πράγματι οι τηλεθεατές μπορούν να δουν ακόμα πιο… κάτω, μέχρι τον πάτο! Ωστόσο όπως ανέφερα αρκετοί στον ΣΚΑΪ γνωρίζοντας ότι όλη αυτή η… μόδα των ριάλιτι και κυρίως των trash θα περάσει προσπαθούν να κάνουν αλλαγές και να κερδίσουν τους τηλεθεατές με πιο… κλασσικές συνταγές, όπως την παραγωγή σειρών. Έτσι λοιπόν εδώ και δύο μήνες περίπου κάνουν συνεχώς συναντήσεις με δημιουργούς προκειμένου την επόμενη σεζόν το κανάλι του Φαλήρου να βγάλει μία καθημερινή σειρά.

Από την άλλη όμως αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και αντιδράσεις από άλλα στελέχη που εμφανίζονται ικανοποιημένοι που το «ταμείο» της τηλεθέασης γεμίζει, αδιαφορώντας για την… πγιότητα, υποστηρίζοντας ότι το «άνοιγμα στη μυθοπλασία» πρέπει να γίνει με πολύ χαμηλό κόστος. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου τα ποσά που ακούστηκαν ότι μπορεί να δοθούν για την παραγωγή καθημερινής σειράς έκανε αυτούς που γνωρίζουν καλά την αγορά να ανησυχούν για το αποτέλεσμα που θα βγει… αν βγει… όπως βγει…! Βέβαια η αλήθεια είναι ότι για να έχουν στην κατοχή τους ριάλιτι, όπως το «Survivor», πληρώνουν αδρά την τούρκικη εταιρεία «Acun Medya», οπότε τηρούν το «ακριβοί με τα πίτουρα, φτηνοί με το αλεύρι», αγνοώντας όμως ότι μπορεί να γίνει πράξη το «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα… τον τρώνε οι κότες», αφού με τα ριάλιτι ο ΣΚΑΪ όχι μόνο δεν αποκτά «βιβλιοθήκη» αλλά όταν οι τηλεθεατές βαρεθούν… τα πίτουρα αισθητικής τότε το κανάλι θα είναι απροετοίμαστο!

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου  το PLAN Β που εξετάζουν οι υποστηρικτές της μυθοπλασίας είναι να βγάλουν τουλάχιστον μία εβδομαδιαία σειρά, έτσι για την… ποιότητα, αλλά ακόμα και σε αυτό φαίνεται να αντιδρούν από την τούρκικη εταιρεία παραγωγής, την «Acun Medya», που είναι φανερό ότι θέλει -και καταφέρνει!- να ελέγχει όλο το πρόγραμμα του σταθμού και τι θα βγει στον αέρα και τι όχι…!

Συμπέρασμα; Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν τον  Ιούνιο αφού δουν τι… τρύπα αφήνει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν οι παραγωγές της τούρκικης εταιρείας ώστε να δουν αν αυτό καλυφθεί με κάποια ελληνική σειρά χαμηλού κόστους, βεβαίως βεβαίως…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις