Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ποιοι έσπασαν τα κοντέρ τηλεθέασης το 2017

Ποιοι έσπασαν τα κοντέρ τηλεθέασης το 2017

Καινούργια χρονιά… καινούργια προγράμματα… καινούργιοι στόχοι… καινούργιες ελπίδες…! Για κάποιους μπορεί να αποδειχτούν φρούδες και να «κοπούν» σε ένα βράδυ αν δεν κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Όλοι ξεκινούν ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού αλλά αρκετές φορές… κόβονται σε ένα βράδυ!

Σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit.gr δημοσιεύσαμε τις «πτήσεις» των τηλεοπτικών σταθμών τη χρονιά που πέρασε, το 2017, δηλαδή τις επιδόσεις τους στο γενικό σύνολο αλλά και στο δυναμικό κοινό, τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών.

Ποιοι όμως ήταν αυτοί που έδωσαν τις μεγαλύτερες τηλεθεάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Ποιες εκπομπές, ποια προγράμματα κατέγραψαν δηλαδή την υψηλότερη τηλεθέαση τη χρονιά που πέρασε;

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen στο «Top 10» της χρονιάς υπήρξαν εκπλήξεις. Τι εννοώ; Κατ’ αρχάς ναι μεν στην κορυφή βρέθηκε –όπως ήταν αναμενόμενο- το «Survivor», αλλά στη «Χρυσή δεκάδα» των προγραμμάτων βλέπουμε ότι είναι και μία ελληνική ταινία, η «Της κακομοίρας», που παραμένει αγαπημένη αλλά και το «πανηγυράκι» όπως το αποκαλούν ορισμένοι, δηλαδή το φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision που χάρισε στην ΕΡΤ τη δεύτερη θέση της κατάταξης αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι μπορεί να είναι κερδοφόρο πρόγραμμα για την κρατική τηλεόραση… έστω κι αν αρκετοί στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το… σνομπάρουν! Αξιοπρόσεχτο δε είναι ότι η ΕΡΤ καταλαμβάνει μία ακόμα θέση με τη μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ νικητής αναδεικνύεται ο ΣΚΑΪ καταλαμβάνοντας τις έξη θέσεις της «δεκάδας» με τον ΑΝΤ1 να έχει βρεθεί στην κατάταξη με δύο προγράμματά του.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα είναι το «Top 10» των προγραμμάτων της χρονιάς που πέρασε βάσει της Τηλεθέασης Μέσου Λεπτού που κατέγραψαν στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, ενώ στη διπλανή στήλη αναφέρεται το ποσοστό στο Μερίδιο Τηλεθέασης.

Τώρα, όσον αφορά το «Top10» των προγραμμάτων στο δυναμικό κοινό το κανάλι του Φαλήρου καταλαμβάνει 5 θέσεις, αφού η ΕΡΤ του… τρώει μία ανεβαίνοντας στις 3, ενώ ο ΑΝΤ1 βρίσκεται πάλι στις δύο αλλά στη μία από αυτές είναι το «Nomads», το μοναδικό πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα είναι το «Top 10» των προγραμμάτων της χρονιάς που πέρασε βάσει της Τηλεθέασης Μέσου Λεπτού που κατέγραψαν τα μηχανάκια τηλεθέασης της Nielsen στο δυναμικό κοινό, ενώ στη διπλανή στήλη αναφέρεται το ποσοστό στο Μερίδιο Τηλεθέασης.

Αυτοί λοιπόν έσπασαν τα κοντέρ τηλεθέασης τη χρονιά που πέρασε και δικαιολογημένα θα έπρεπε να είναι τα «πουλέν» τους στη «μάχη» και για την καινούργια χρονιά ακόμα και αν κάποιοι… σνομπάρουν ορισμένα από αυτά…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις