Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Προσπαθούν MEGA-λες αλλαγές

MEGA

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά ειπωθεί, αλλά το τοπίο παραμένει θολό, ενώ στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά για το μέλλον του σταθμού που αναμφίβολα έχει γράψει ιστορία στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Οι εργαζόμενοι στο MEGA παραμένουν απλήρωτοι με αρκετούς από αυτούς να παραμένουν στη θέση τους, στο κτήριο της Μεσογείων, κρατώντας το σταθμό «ζωντανό» με κονσέρβα πρόγραμμα μεν αλλά ανταγωνιστικό δε, αφού η τηλεθέασή του παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Κι ενώ κανείς δεν τους ενημερώνει, πολλά λέγονται στο παρασκήνιο για την «επόμενη μέρα» που όπως φαίνεται… κοντοζυγώνει.

Σύμφωνα λοιπόν με τα… ισχυρότερα σενάρια το MEGA πρόκειται να εκπέμψει ξανά λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ή το αργότερο μέσα στις αρχές της επόμενης, τον Ιανουάριο του 2018. Προτεραιότητα θα δοθεί στον ενημερωτικό τομέα και δη στα δελτία ειδήσεων για τα οποία μάλιστα έχουν γίνει ήδη κρούσεις σε πρόσωπα για την παρουσίαση από ανώτατα στελέχη της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Σύμφωνα με τα ίδια σενάρια μέσα στον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο, μελετάται σχέδιο «μετακόμισης» του σταθμού από τις εγκαταστάσεις της Μεσογείων στο κτήριο της Κηφισιάς, στις εγκαταστάσεις του STAR και δη στον όροφο που είχε «στρωθεί» για να λειτουργήσει ο ΣΚΑΪ.

Και μπορεί το σχέδιο «συγκατοίκησης» του STAR με το κανάλι του Φαλήρου να μην ευοδώθηκε αλλά φαίνεται ότι αυτό με το MEGA προχωρά και μάλιστα ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι θα υπάρξει κοινό «κέντρο ελέγχου» για τους δύο σταθμούς και μάλιστα ένα από τα πρόσωπα που φαίνεται ότι θα αναλάβει αυτό του ενημερωτικού τομέα είναι ο Κωστής Τσιακανίκας, διευθυντής ειδήσεων του STAR έως και την προηγούμενη βδομάδα που αποχώρησε από τη συγκεκριμένη θέση ενώ παραμένει σε «νέο πόστο» όπως χαρακτηριστικά λέγεται, ενισχύοντας την παραπάνω φημολογία περί κοινού «κέντρου ελέγχου».

Βέβαια το «κέντρο ελέγχου» δεν θα είναι μόνο για τον ενημερωτικό τομέα αλλά και σε άλλα επίπεδα, κυρίως τεχνικά, ώστε να μπορέσει το MEGA να λειτουργήσει βοηθούμενο από το μηχανισμό του STAR. Στο σημείο αυτό μάλιστα αξίζει να σημειώσω ότι στα σενάρια, τα «ισχυρότερα» όπως ανέφερα, λέγεται πως τη διεύθυνση του MEGA θα αναλάβει ηγετικό στέλεχος του STAR, ενώ στη θέση του θα βρεθεί άλλο πρόσωπο που αυτή την περίοδο δεν είναι ούτε στον έναν… ούτε στον άλλον τηλεοπτικό σταθμό.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που μελετούνται να γίνουν στο MEGA αλλά υπάρχει και ένα ακόμα σχέδιο, το PLAN B, το οποίο θα μπει σε εφαρμογή αν και εφόσον υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη με τις πιστώτριες τράπεζες, αλλά σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν θα συμφέρει ούτε αυτές…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις