Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στενεύουν οι σχέσεις ALPHA και STAR – Οι αντιδράσεις και το… απαθές ΕΣΡ

Στενεύουν οι σχέσεις ALPHA και STAR – Οι αντιδράσεις και το… απαθές ΕΣΡ

Σε πιο στενούς «δεσμούς» προχωρά ο ALPHA με το STAR αφού μετά την συγκατοίκηση αλλά και την κοινή εταιρεία παραγωγής που οδήγησε σε απολύσεις τεχνικών κι όχι μόνο, οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί οδηγούνται σε έλεγχο από την ίδια διοίκηση.

Ωστόσο την ένωση αυτή ανάμεσα σε ALPHA και STAR φαίνεται ότι δεν την βλέπουν με καλό «μάτι» άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν αρχίσει να ασκούν πιέσεις σε αρμόδιες αρχές, προσπαθώντας μάλιστα να προχωρήσουν κι αυτοί σε συνεργασίες που όπως φαίνεται όμως δεν τους βγαίνουν.

Από την άλλη η αρμόδια αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά το επιχείρημα της καθυστέρησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχει δώσει ακόμα σαφές πρόγραμμα του πότε θα διεξαχθεί ο απαιτούμενος και προβλεπόμενος βάσει νόμου έλεγχος στους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς γενικού περιεχομένου.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν ανώτατοι αξιωματούχοι τηλεοπτικών σταθμών είναι ότι τα δύο κανάλια, ALPHA και STAR, χρησιμοποιούν κοινή στρατηγική και πολιτική για την απόσπαση διαφημιστικής πίτας γεγονός. Όπως φαίνεται το σχέδιο της συνένωσης μετά τη συγκατοίκηση έχει βρει απέναντί του πολλούς, μεταξύ των οποίων δεν είναι πρόσωπα μόνο από την… έξω αγορά αλλά και από το εσωτερικό των δύο «αδελφών» καναλιών…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις