Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σχολή σεναρίου από τον ΑΝΤ1

Σχολή σεναρίου από τον ΑΝΤ1

Καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο από τον Όμιλο του Αμαρουσίου με την ίδρυση σχολής σεναρίου. Στόχος του η παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας που ιδιαίτερα μέσω αυτής ο ΑΝΤ1 κατάφερε να ανακάμψει στη «μάχη» της τηλεθέασης.

Έτσι, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση: «Όλοι έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Το θέμα είναι πώς…

Η Σχολή Σεναρίου ΑΝΤ1, είναι γεγονός. Με πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς σεναριογράφων, η Σχολή θα συμβάλλει στην παραγωγή και την αναβάθμιση πρωτογενούς περιεχομένου μυθοπλασίας, για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media. 

Η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 ξεκίνησε με ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Οκτώβριο 2019. Πρόκειται για το πρώτο workshop της Σχολής που παρακολουθεί μια ομάδα επίλεκτων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών. Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί το Promising team της Σχολής.

Το βασικό διετές πρόγραμμα σπουδών της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1 για νέους σπουδαστές ξεκινάει επίσημα τον Φεβρουάριο 2020.

Καθηγητές εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα διδάξουν μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία τους, με γνώμονα τα διεθνή standards του Σεναρίου.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεναρίου ΑΝΤ1 θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως σεναριογράφοι στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα digital media, ως script consultants σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εταιρείες παραγωγής και ως κειμενογράφοι στο χώρο της διαφήμισης.

Η Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1 είναι μια πρωτοβουλία του προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κ.  Θοδωρή Μ. Κυριακού και έχει ως όραμά της την ενίσχυση και την προώθηση της ελληνικής μυθοπλασίας και αναβάθμισης της τεχνογνωσίας των Ελλήνων δημιουργών.»

Ας ελπίσουμε ότι λόγω της σχολής του ο ΑΝΤ1, αλλά και οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα βασιστούν στις πρωτότυπες ιδέες των δημιουργών που έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι καλύτερες από… ξενόφερτες!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις