Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συνάντηση για την «ομηρία» των εργαζομένων του MEGA

Συνάντηση για την «ομηρία» των εργαζομένων του MEGA

Αβέβαιο παραμένει ακόμα το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού της Μεσογείων ενώ σε λίγες μέρες, στις 8 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους με τα απαιτούμενα έγγραφα!

Εύλογα λοιπόν εκτιμάται ότι ανάμεσά τους δεν θα είναι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, αφού δεν θα διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά το ότι -όπως λέγεται- οι δύο πλευρές, οι πιστώτριες τράπεζες με τους μετόχους, έχουν καταλήξει σε συμφωνία αλλά χωρίς να έχουν προχωρήσει σε έγγραφη δέσμευση.  

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους και με το μέλλον του MEGA και των εκατοντάδων εργαζομένων του να παραμένει αβέβαιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και από την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ,

“Η διάσωση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» αποτελεί μονόδρομο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Το θέμα έχει πλέον αναχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση της ομηρίας εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Σήμερα, οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ κ.κ. Μαρία Αντωνιάδου και Θέμης Μπερεδήμας μαζί με τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του MEGA στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Τουμάση, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, κ.κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο και Ροδόλφο Μορώνη, και συζήτησαν σχετικά με την διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συμμετοχή του MEGA σ’ αυτήν.

Από πλευράς των εκπροσώπων των εργαζομένων επισημάνθηκε  προς το ΕΣΡ ότι, ενόψει του διαγωνισμού, πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν οι 420 θέσεις εργασίας των συναδέλφων, που δεν γίνεται να συνεχίσουν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας. Το ΕΣΡ επιφυλάχθηκε για την αντιμετώπιση του θέματος, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη σημασία του δικαιώματος στην εργασία. 

Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων, αρωγός σε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των εργασιακών τους δικαιωμάτων και προστασίας των θέσεων εργασίας τους. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να εξοφληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα δεκαέξι μηνών και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.”

Πάντως αξίζει να αναφέρω ότι ανεξάρτητα αν η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ συμμετέχει ή όχι στο διαγωνισμό το MEGA διαθέτει ταινιοθήκη που κοστολογείται ακόμα σε υψηλά επίπεδα και που πολλοί θέλουν να αποκτήσουν χωρίς όμως όπως φαίνεται να θέλουν να αποκτήσουν και το «βάρος» των άλλων υποχρεώσεων του σταθμού, όπως του ανθρώπινου δυναμικού του…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις