Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συνεργασία του Καναλιού της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο για τις ακριτικές περιοχές

Συνεργασία του Καναλιού της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο για τις ακριτικές περιοχές

Ορισμένα πράγματα μπορεί να είναι εύκολα για τους κατοίκους μεγαλουπόλεων αλλά για κάποιους που κατοικούν σε παραμεθόριες περιοχές ακόμα και η απόλαυση μίας καλής θεατρικής παράστασης είναι «δύσκολο όνειρο».

Αυτό λοιπόν έρχεται να λύσει με τον καλύτερο τρόπο το Κανάλι της Βουλής που σε συνεργασία με Δήμους θα μπορέσει να τους προσφέρει παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Σήμερα λοιπόν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός και ο Γενικός γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου με το Κανάλι της Βουλής που αφορά τη δράση «Εθνικό Θέατρο απευθείας»

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου «Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέφειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική παραμεθόριο. Η νέα πρωτοβουλία, Εθνικό Θέατρο απευθείας σε συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής, αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών να παρακολουθήσουν – σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι – παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, θα προβληθεί σε απευθείας σύνδεση στις εξής περιοχές: Αμοργό, Διδυμότειχο, Ικαρία, Λέρος, Λευκάδα, Ορεστιάδα και Χίο».

Έτσι μέσα από αυτή τη σημαντική και πρωτότυπη συνεργασία του Καναλιού της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών θα μπορούν να απολαμβάνουν ωραίες παραστάσεις και να μην αισθάνονται «ριγμένοι» ακόμα και στον Πολιτισμό…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις