Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συνεχίζει τη σαρωτική πορεία το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη για τον Άλιμο- Τα τρία πρώτα βραβεία στο φεστιβάλ της Κροατίας

Συνεχίζει τη σαρωτική πορεία το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη για τον Άλιμο- Τα τρία πρώτα βραβεία στο φεστιβάλ της Κροατίας

Τρία ακόμα βραβεία κέρδισε το «Alimos, Greek Riviera’s Blue Diamond» του Νίκου Μαστοράκη που έως τώρα έχει πέντε συνολικά διεθνή βραβεία και πολλές διακρίσεις, αναδεικνύοντας μάλιστα τον Άλιμο ως τον καλύτερο τουριστικό προορισμό.

Στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών της Κροατίας που, λόγω Covid έγινε χωρίς κοινό αλλά digital online, απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία: το Grand Prix καλύτερης ταινίας, το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη και το βραβείο καλύτερου τουριστικού προορισμού.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος τόσο για τις διακρίσεις στο ίδιο το φιλμ όσο και για το ότι βραβείο καλύτερου τουριστικού προορισμού που απέσπασε ο Αλιμος. Τα διεθνή φεστιβάλ, το ένα μετά το άλλο, εκτιμούν και βραβεύουν το υψηλό επίπεδο του φιλμ και την αριστοτεχνική σκηνοθεσία, αλλά και την ίδια την πόλη μας για την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζει στους δημότες της. Για μια ακόμη φορά, τρία «ευχαριστώ» στον Νίκο Μαστοράκη που μας φέρνει τόσες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.»

«Επόμενος σταθμός, το φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ, όπου είμαστε ήδη φιναλίστ» είπε ο Νίκος Μαστοράκης, προβλέποντας ότι το φιλμ για τον Αλιμο ίσως ξεπεράσει σε βραβεία εκείνο που ο ίδιος έκανε δυο χρόνια πριν για τη Μύκονο και που είχε συγκεντρώσει πέντε διεθνή βραβεία και πολλές επίσημες συμμετοχές.

«Αποφασίζοντας να κάνουμε ένα τουριστικό φιλμ για τον Άλιμο, η πρόκληση ήταν να προβάλουμε μεν την πόλη αλλά όχι με τα γνωστά και πολυχρησιμοποιημένα κλισέ», πρόσθεσε ο Νίκος Μαστοράκης, τονίζοντας πως «επέλεξα να τη δω εντυπωσιακά μεν, αλλά με το συναίσθημα στην αφήγηση ένα «κλικ» πάνω από την εντυπωσιακή οπτική της παρουσία, αφήνοντας να κάνει ο θεατής τα σχόλια που εμείς αποφύγαμε. Το Grand Prix της Κροατίας είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον Αλιμο και τον τολμηρό σε σκέψη και δράση δήμαρχό του, αλλά και για την ίδια τη χώρα αφού τέτοιες διακρίσεις προσθέτουν στη γενική όμορφη εικόνα της, ακόμη και στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Αποδεικνύεται επίσης ότι η ευρηματικότητα του low budget, συνδυασμένη με την τόλμη της αυτοδιοίκησης, φέρνει εντυπωσιακότερα αποτελέσματα από τις πολυδάπανες καμπάνιες της κρατικής μηχανής που συνήθως τις τρώει… η μαρμάγκα.

Το φιλμ το χαρακτηρίζουμε Made in Greece, made by Greeks και τα συγχαρητήρια ανήκουν σε μια μικρή αλλά δυναμική ομάδα που, με εκατοντάδες ώρες κοπιαστικής δουλειάς, με ακολούθησε σε κάθε γωνιά του Αλίμου, από τον αέρα, τη γη και την αναπόφευκτα σαγηνευτική του θάλασσα.»

To φιλμ «Άλιμος, το Γαλάζιο Διαμάντι της Ελληνικής Ριβιέρας» με ελληνικούς υποτίτλους, από σήμερα μπορούν να το δουν όλοι σε high definition, κάνοντας απλώς κλικ στα links:

ALIMOS, GREEK RIVIERA’S BLUE DIAMOND from Pete Williams on Vimeo.

Μερικά στοιχεία για το φίλμ: Γυρίστηκε με HD κάμερες 6 διαφορετικών ειδών (δυο drone, handheld, gimbal, telephoto, underwater)  σε συνολικά 28 ημέρες και νύχτες. Camera και drone: Αλέξης Αλεξίου. Δευτερη camera: Νίκος Μουρατίδης. Μοντάζ: ‘Εκτωρ Μπαρδάκος/Νίκος Μαστοράκης. Coloring: Μάνθος Σάρδης. Graphics: Σοφία Γεωργάκη. Αφηγητής:  Άρης Γεροντάκης. Παραγωγή: Omega Entertainment. Executive Producers: Κυριακή Τσανάκαλη, Νίκος Μουρατίδης. Σενάριο: Νίκος Μαστοράκης/Fred Perry. Σκηνοθεσία και παραγωγή: Νίκος Μαστοράκης

 

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις