Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθεάσεις: για γέλια και για… κλάματα!

Τηλεθεάσεις: για γέλια και για… κλάματα!

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το τραγούδι «Έτσι είν’ η ζωή και πώς να την αλλάξεις/ άλλοι κλαίνε κι άλλοι γελάνε δηλαδή» που έγινε γνωστό με τη φωνή της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού.

Ε, αυτό το τραγούδι λοιπόν… τραγουδιέται πολύ τον τελευταίο καιρό στους τηλεοπτικούς σταθμούς με… πειραγμένους του στίχους του Γιάννη Λογοθέτη σε «Έτσι είν’ η tv και πώς να την αλλάξεις, όλοι κλαίνε κι όλοι γελάνε δηλαδή», αφού οι περισσότεροι εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την πορεία τους στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά «όσα ξέρει η AGB τα ξέρουν κι αυτοί», οπότε είναι λογικό είναι να τους πιάνουν και τα δάκρυα…!

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen το «κλείσιμο» του μήνα έφερε γέλια αλλά και κλάματα σε στελέχη των σταθμών αφού κανείς δεν μπορεί να το ευχαριστηθεί και να αναφωνήσει «είμαστε καθαρά μπροστά»!

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τον παρακάτω πίνακα τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο, στην κορυφή της τηλεθέασης στο γενικό σύνολο βρέθηκε ο ΣΚΑΪ. Και εκεί λοιπόν που θα μπορούσαν στο κανάλι του Φαλήρου να το πανηγυρίσουν και να αρχίσει να ρέει άφθονη η… περτικαλάδα διαπίστωσααν ότι στο «δυναμικό κοινό» έρχονται τρίτοι με τον ΑΝΤ1 να προηγείται.

Αλλά και στο κανάλι του Αμαρουσίου άφησαν στην αποθήκη τις περτικαλάδες καθώς ναι μεν έχουν σημειώσει αύξηση… αλλά όχι τη ζητούμενη, οπότε προς το παρόν άντε να πιουν… εμφιαλωμένο νεράκι! Από την άλλη στον ALPHA ούτε αυτό δεν μπορούν να απολαύσουν καθώς ναι μεν «κρατούν γερά», αλλά η πτώση στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τους επιτρέπει να το γλεντήσουν με νεράκι… από τους ψύκτες!

Στον παρακάτω πίνακα λοιπόν αναφέρονται οι μέσοι όροι τηλεθέασης που σημείωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τον Οκτώβριο στο γενικό σύνολο και στο «δυναμικό κοινό», ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Σεπτέμβριο.

Βλέποντας λοιπόν τις επιδόσεις τους στην «κούρσα» της τηλεθέασης θεωρείται λογικό που σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς επικρατεί… χαρμολύπη και περιμένουν να δουν τι θα γίνει αυτόν το μήνα, τον Νοέμβριο, για να… επανασχεδιάσουν πολλά από αυτά που είχαν κατά νου και… πρόγραμμα να βγάλουν στον αέρα το επόμενο διάστημα…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις