Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση: Κερδισμένοι και χαμένοι των δελτίων ειδήσεων

Τηλεθέαση: Κερδισμένοι και χαμένοι των δελτίων ειδήσεων

Νέα τηλεοπτική σεζόν και μπορεί οι σταθμοί να δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του «πορτοφολιού» τους στην ψυχαγωγία θέλοντας να κερδίσουν μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα, αλλά όλοι… για πολλούς λόγους… θέλουν να κερδίσουν και στον τομέα της ενημέρωσης.

Όπου το «κέρδος» δεν έχει να κάνει με διαφημιστικά έσοδα, αλλά με τηλεθέαση, αποσκοπώντας να σημειώσουν όσο γίνεται υψηλότερες πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης. Άλλωστε, μετά και τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες οι πέντε δικαιούχοι υποχρεούνται στη μετάδοση δελτίων ειδήσεων και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον τους, το βάρος τους, επικεντρώνεται κυρίως στις «ναυαρχίδες» του ενημερωτικού τους τομέα, των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.

Από προχθές, τη Δευτέρα όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην του EPSILON που… προβλέπεται να το ξεκινήσει επίσημα μέσα Οκτωβρίου!- είναι στον αέρα «για την καινούργια τηλεοπτική σεζόν» με τον ΑΝΤ1 μάλιστα να… πρωτοτυπεί και να ξεκινά τη μετάδοση στις 19:30.

Στον παρακάτω πίνακα λοιπόν μπορείτε να δείτε –με αλφαβητική σειρά σταθμών- τι μέσους όρους σημείωσαν οι «ναυαρχίδες» τους αυτές τις δύο ημέρες, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό.

Δελτίο Ειδήσεων / Σταθμός Μ.Ο. Γενικό Σύνολο Δευτέρας Μ.Ο. Γενικό Σύνολο Τρίτης Μ.Ο. Δυναμικό κοινό Δευτέρας Μ.Ο. Δυναμικό Κοινό Τρίτης
Alpha Ειδήσεις / Alpha 17,4 21,8 18,1 20,3
Τα Νέα του ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1 16,5 18,2 13 12,2
Live News / Epsilon 4,8 4,8 4,5 4,5
Τα Νέα του ΣΚΑΙ / ΣΚΑΙ 14,6 18,6 9,6 12,9
Ειδήσεις Star / Star 13,3 13,9 12,3 15,2

Όπως βλέπουμε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA σημειώνει τους υψηλότερους μέσους όρους, έχοντας απέναντί του το EPSILON που το παρακολουθούν οι λιγότεροι τηλεθεατές σε σχέση με όλες τις «ναυαρχίδες»! Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε ότι αν δεν υπήρχε το… άφτιαχτο «καινούργιο δελτίο ειδήσεων» του EPSILON τότε την τελευταία θέση θα καταλάμβανε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Κι όταν λέω «τελευταία» το εννοώ, αφού ακόμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ συγκεντρώνει περισσότερους τηλεθεατές από αυτούς στο EPSILON. Έτσι για την… ενημέρωσή σας λοιπόν, οι αντίστοιχοι μέσοι όροι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ είναι:

ΕΡΤ1 6,8 5,6 5,1 3,3

Αν κι είναι πολύ νωρίς ακόμα για «ασφαλή συμπεράσματα» εντούτοις είναι σίγουρο ότι ακόμα και στον τομέα της ενημέρωσης θα είναι… πολύ δύσκολη σεζόν για τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών καθώς θα πρέπει με τις «ναυαρχίδες» τους -και για θέμα γοήτρου… αλλά και άλλων λόγων- να αποδείξουν από τις μετρήσεις τηλεθέασης πως κερδίζουν τους τηλεθεατές αλλιώς… θα υπάρχουν αλλαγές ΚΑΙ σε αυτούς τους τομείς…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις