Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση: Το ταμείο έβγαλε αλλαγές!

Τηλεθέαση: Το ταμείο έβγαλε αλλαγές!

Τέλος μήνα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάνουν ταμείο στην τηλεθέαση, για να διαπιστώσουν αν είχαν κέρδος, ή οι τηλεθεατές επέλεξαν την έξοδο από τις συχνότητές τους. Κατ’ αρχάς έχουμε αναφέρει ότι η φετινή σεζόν είναι πολύ σκληρή και ανταγωνιστική με αποτέλεσμα κανείς να μην σημειώνει… τρελές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης και οι διαφορές μεταξύ ορισμένων σταθμών να είναι οριακές.

Αξιοσημείωτο λοιπόν είναι ότι το ταμείο τηλεθέασης για τον Απρίλιο έφερε αλλαγές τόσο στα έσοδα, όσο και στην κατάταξη του δυναμικού κοινού, που για τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι το ζητούμενό τους.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς διαμορφώθηκε η κατάταξη τον Απρίλιο, αλλά και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen στην κορυφή του γενικού συνόλου βρέθηκε πάλι ο ΣΚΑΪ έχοντας όμως, χάσει από τις «δυνάμεις» του, με τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί, ενώ κι αυτός εμφανίζεται «λαβωμένος» στη μάχη της τηλεθέασης, έχοντας ωστόσο κλείσει την «ψαλίδα» με το κανάλι του Φαλήρου. Με ελάχιστη μείωση των ποσοστών του εμφανίζεται και το STAR που τερμάτισε στην τρίτη θέση, ενώ ο ALPHA που ακολουθεί κατάφερε να κρατήσει τα χαμηλά ποσοστά του και να μην πέσει… στα μονοψήφια!  Έλλειμμα όμως σημείωσε το ΟΡΕΝ που ακολουθεί και νιώθοντας πλέον την… ανάσα του MEGA που έκλεισε την ψαλίδα στη μεταξύ τους απόσταση. Κι όπως κάθε μήνα, παρά την προσπάθεια που γίνεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, τα κανάλια της ΕΡΤ παραμένουν στις τελευταίες θέσεις, αποδεικνύοντας ότι θέλουν και κόπο… αλλά και καλύτερες επιλογές για να εμπιστευθούν οι τηλεθεατές τη δημόσια τηλεόραση.

Ενώ όμως στο γενικό σύνολο διατηρήθηκε η ίδια κατάταξη, στο δυναμικό κοινό, υπήρξαν αλλαγές που λόγω αυτών… δρομολογήθηκαν… και θα δρομολογηθούν κι άλλες εξελίξεις. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen στην κορυφή βρέθηκε το STAR σημειώνοντας μικρή αύξηση των ποσοστών του, ενώ ο ΣΚΑΪ έχασε δυνάμεις και κατέληξε στη δεύτερη θέση. Ωστόσο κρατήθηκε σε ασφαλή απόσταση από τον ΑΝΤ1 που σημείωσε επίσης πτωτική πορεία, ενώ ο ALPHA παρέμεινε σε μονοψήφιες επιδόσεις, έστω κι αν ανέβασε ελάχιστα το μέσο όρο του.  Μία ακόμα αλλαγή στην κατάταξη των τηλεθεατών ηλικίας 18-54 ετών είναι ότι το MEGA ανέβασε ταχύτητες και τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ το ΟΡΕΝ έχασε αρκετούς τηλεθεατές και βρέθηκε πλέον στην τελευταία θέση των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Χαμηλές πτήσεις σημείωσε και εδώ η δημόσια τηλεόραση, αποδεικνύοντας πως τα προγράμματα των καναλιών της δεν έχουν κερδίσει ακόμα την εμπιστοσύνη… και την επιλογή μεγάλης μερίδας του δυναμικού κοινού.

 Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Απρίλιο, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο.

Έτσι λοιπόν έκλεισε ο Απρίλιος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αποτυπώνοντας για έναν ακόμα μήνα το πόσο  ανταγωνιστική είναι η φετινή σεζόν και πώς όσο πλησιάζουμε στο τέλος της θα δούμε κι άλλες αλλαγές… αφού κάποια προγράμματα «τραβάνε» και κάποια άλλα… δεν θα περάσουν στην επόμενη…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις