Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Το Δεύτερο Πρόγραμμα τιμά τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη

Αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παραγωγοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, εκφράζουν τη θλίψη τους για το χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αναφέροντας «Η απώλεια του γίγαντα της ελληνικής μουσικής μάς πάγωσε και μάς γεμίζει θλίψη. Ένα ακόμα από τα θεμέλια της ελληνικής μουσικής παραδόθηκε στη θνητότητα της σάρκας του αφήνοντάς μας την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά της μουσικής του. Χάρη σε αυτή τη μουσική υπάρχουμε και εμείς.

«Πέθανε ο Μίκης». Το Δεύτερο Πρόγραμμα υπάρχει λίγο λιγότερα χρόνια από όσα διήρκεσε η δημιουργική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη. Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, για να νιώσουμε όλοι λιγότερο μόνοι σε αυτόν τον οδυνηρό αποχαιρετισμό.

Ελάτε να ακούσουμε πώς ξεκίνησαν όλα τον Ιούλιο του 1925 στη Χίο, πού έδωσε την πρώτη συναυλία του σε ηλικία 17 ετών, πώς αντιστάθηκε στους κατακτητές την περίοδο της κατοχής, πώς εκδιώχθηκε για τις ιδέες του ήδη αμέσως μετά την απελευθέρωση. Η εξορία, ο πολιτικός Μίκης, η συμμετοχή του στην οργιώδη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Μουσικής τη δεκαετία του ’60.

Θα ακούσουμε τον ίδιο να μιλάει για όσα έζησε, ακολουθώντας στην πραγματικότητα την ιστορία της χώρας μας τον 20ο αιώνα. Η ζωή του Μίκη είναι η ζωή της Ελλάδας τον τελευταίο αιώνα.

Οι παραγωγοί του πιο ιστορικού ραδιοφώνου μουσικής και πολιτισμού της Ελλάδας, με σεβασμό και βαθιά θλίψη θα σας μιλήσουμε για τον Μίκη που αγαπήσαμε, τον Μίκη που μας ξεσήκωσε, τον λυρικό Μίκη, τον παγκόσμιο Μίκη και το μουσικό στίγμα του στη διεθνή δισκογραφία, θα ακούσουμε τον κοινωνικό λόγο του Θεοδωράκη, θα ψηλαφήσουμε τις ανθρώπινες μορφές στο έργο του, θα θυμηθούμε τον κινηματογραφικό και τον θεατρικό Μίκη, θα μάθουμε άγνωστες ιστορίες από τις περιοδείες του σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στο Δεύτερο, μόνο, θα ακούσουμε την ιστορική συναυλία του 2006 από τη Ζάτουνα ή τη μοναδική συναυλία του Μίκη από τη Μακρόνησο το 2003.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 παραγωγοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, εκφράζουμε τη μεγάλη θλίψη μας για το χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Μίκη Θεοδωράκη σε ευχαριστούμε για όλα. Στην αγκαλιά μας απόψε σαν άστρο κοιμήσου…»

Να αναφέρουμε ότι το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 θα αλλάξει το πρόγραμμά του με σκοπό να τιμήσει τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη, προσφέροντας στους ακροατές σημαντικό υλικό από το αρχείο του που αξίζει να ακούσουμε.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις