Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «ΦλΕΡΤ» με τους τηλεθεατές δεν έπιασε! Η Κοντογεώργη δεν έφερε την άνοιξη

Το «ΦλΕΡΤ» με τους τηλεθεατές δεν έπιασε! Η Κοντογεώργη δεν έφερε την άνοιξη

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για την παραγωγή καθημερινής ψυχαγωγικής εκπομπής με παρουσιάστρια τη Νάντια Κοντογεώργη.

Η εκπομπή με τον έξυπνο ομολογουμένως τίτλο «ΦλΕΡΤ» παρέμεινε ενδιαφέρουσα… μόνο ως προς αυτόν, με αποτέλεσμα να μην έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και να σημειώνει χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.

Βέβαια παρά την άποψη που εκφράζει δημόσια η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης για «εξωστρέφεια» είναι σαφές ότι δεν την ενδιαφέρει η τηλεθέαση, αφού έτσι κι αλλιώς δεν την… χρησιμοποιεί για να διεκδικήσει διαφήμιση και κέρδη καθώς συνεχίζει να εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι από τους πολίτες με τη μεγάλη πλειοψηφία τους να μην περνά από τις συχνότητες των σταθμών της.

Δεν είναι τυχαίο που η εκπομπή έχει δημιουργήσει ποικίλα σχόλια ακόμα και στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με πολλά πρόσωπα να αναρωτιούνται τι το διαφορετικό έχει η εκπομπή, που στοιχίζει σαφώς περισσότερα από άλλες παλαιότερες εσωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ.

Αναμφίβολα η Νάντια Κοντογεώργη είναι ένα ενδιαφέρον πρόσωπο, φρέσκο στην παρουσίαση, με ορθό λόγο και ευχάριστη διάθεση, αρκεί βέβαια ορισμένες φορές να μην κάνει… γατουλίνια, προφανώς για να κρύψει την αμηχανία της. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να φέρει μόνη της, ως παρουσία, την… άνοιξη στην τηλεθέαση, αν η εκπομπή, το «ΦλΕΡΤ» συνεχίζει τη… χειμωνιάτικη γραμμή αρκετών εκπομπών της ΕΡΤ που φαίνεται να είναι «αναλύουμε ένα θέμα πολλή ώρα, με σοβαρό ύφος γιατί έτσι θέλει η ποιότητα». Βέβαια τα θέματα μπορεί να είναι από… χιλιοειπωμένα έως εντελώς αδιάφορα για τον τηλεθεατή ακόμα και αν σε αυτά φιλοξενούνται πρόσωπα που σπάνια βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες, αφού η συζήτηση που γίνεται τις περισσότερες φορές δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι ότι η Νάντια Κοντογεώργη θα συνεχίσει να ΦλΕΡΤ-άρει και την επόμενη σεζόν αλλά αν συνεχίσει να… στήνεται στο πόδι τότε θα είναι μία ακόμα εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης που απλά… υπάρχει, ακόμα και αν δεν την παρακολουθούν οι τηλεθεατές.

Εκτός κι αν αποφασίσουν το ΦλΕΡΤ να μην το κάνουν μόνο… εσωτερικά για να περνάνε αυτοί καλά για να βγαίνει απλά εκπομπή αλλά θέλουν να απευθυνθούν και σε μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού που αναζητά ποιότητα αλλά τελικά βρίσκει… δηθενιές…!  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις