Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

“Το Κόκκινο Ποτάμι”- Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη – Photos από τα γυρίσματα

“Το Κόκκινο Ποτάμι”- Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη – Photos από τα γυρίσματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της καινούργιας δραματικής σειράς “Το Κόκκινο Ποτάμι” που φέρει την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη και θα προβληθεί από το OPEN την επόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρει κι η ανακοίνωση του σταθμού:

“Σε μια συμβολική ιστορικά περίοδο, λίγες εβδομάδες πριν την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 19 Μαΐου, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας, κινηματογραφικών προδιαγραφών, σειράς του OPEN Το Κόκκινο Ποτάμι.

Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά Το Κόκκινο Ποτάμι, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

“Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Κι εμείς δεν γνωρίζουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ξεκινώντας μια έρευνα για αυτή την ιστορική περίοδο, βρέθηκε στα χέρια μου το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του. Το OPEN μας άνοιξε αμέσως την αγκαλιά του και έγινε σύμμαχος σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια”, λέει ο σκηνοθέτης της σειράς Το Κόκκινο Ποτάμι Μανούσος Μανουσάκης.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες και μέχρι το τέλος του 2019 θα ταξιδέψουν το καστ της παραγωγής σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, σε Γαλλία και Ρωσία.

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές.

Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;”

Το σενάριο έχουν γράψει οι: Δώρα Μασκλαβάνου, Νίκος Απειρανθίτης, Μανούσος Μανουσάκης. Φιλική συμμετοχή: Σταύρος Αβδούλος – Ειρήνη Ριτσώνη

Η σκηνοθεσία όπως είπαμε είναι του Μανούσου Μανουσάκη και πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.α.

Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη

Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα

Η δραματική σειρά “Το Κόκκινο Ποτάμι” είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στο OPEN το φθινόπωρο του 2019 και είναι λογικό τα στελέχη του σταθμού να ποντάρουν πολλά σε αυτήν…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις