Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «Μουσικό Κουτί» άνοιξε και η ΕΡΤ κέρδισε στα social

Το «Μουσικό Κουτί» άνοιξε και η ΕΡΤ κέρδισε στα social

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ να ενισχύσει το -έως τώρα σχεδόν ανύπαρκτο!- ψυχαγωγικό προφίλ της για πιο ευρύ κοινό αλλά ορισμένα από τα προγράμματά της… ε… δεν λες ότι είναι και… για παρακολούθηση.

Εδώ λοιπόν… κάπου στο βάθος… φαίνεται ότι κάτι γίνεται. Εκτός από τις σειρές της ΕΡΤ, που είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια, άνοιξε… έκανε πρεμιέρα και το «Μουσικό Κουτί». 

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στον οποίο ανήκει η ιδέα της εκπομπής, έμπειρος, άνετος χωρίς να «πουλά» το ρόλο του παρουσιαστή και τις γνώσεις του, έχοντας δίπλα του τη Ρένα Μόρφη που δεν το έχει βρει ακόμα, προκαλώντας κάποιες στιγμές την εντύπωση πως θέλει να… φανεί ότι είναι κι αυτή στο «τιμόνι». Όταν όμως ήταν στο μικρόφωνο έπαιρνε άλλη τηλεοπτική… μορφή, χωρίς καμία αγωνία πλέον στο μάτι της.

Ποδαρικό έκαναν η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Φοίβο Δεληβοριά και το «παρεάκι» του πλατό έγινε ένα με την παρέα των social media ανεβάζοντας το hashtag της εκπομπής ψηλά και μάλιστα με τη συντριπτική τους πλειοψηφία με θετικά σχόλια, αναγνωρίζοντας και την προσπάθεια της ΕΡΤ για ψυχαγωγία.

Βέβαια, για να τα λέμε όλα, η πτήση της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης δεν ήταν αυτή που σίγουρα της άξιζε, καθώς σημείωσε 4% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 3,2% στο δυναμικό κοινό, αλλά αυτό, ιδιαίτερα για το ρόλο που οφείλει να έχει η δημόσια τηλεόραση, δεν είναι –προς το παρόν- το ζητούμενο, καθώς όπως υποστηρίζουν είναι σε περίοδο «χτισίματος». Τουλάχιστον με το «Μουσικό Κουτί», αντίθετα από άλλες που δικαιολογημένα δεν… φλερτάρουν με τους τηλεθεατές, αλλά ούτε είναι για να τους… λέμε «ναι», ενώ δεν έχουν σχέση με… παιχνίδια κανενός είδους, η διοίκηση έβαλε ένα ακόμα ενδιαφέρον υλικό που ελπίζουμε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο διορθώνοντας κάποια λάθη και τότε είναι σίγουρο πως η μουσική εκπομπή θα κερδίσει τη θέση… και τους τηλεθεατές που αξίζει…!

Την επόμενη Τετάρτη μάλιστα 11 Νοεμβρίου, στις 22:00, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη θα κάνουν… μουσικά παιχνίδια με τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Πυξ Λαξ, τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, αλλά και Στέλιο Διονυσίου και Μύρωνα Στρατή, οπότε δικαιολογημένα εκτιμάται ότι το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 θα έχει πολλά αγαπημένα τραγούδια για να περάσει ευχάριστα το τηλεοπτικό κοινό…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις