Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το Μουσικό Κουτί με Γιοβάννα, Στάθη Δράκο και Μαρίνα Σπανού

Το Μουσικό Κουτί με Γιοβάννα, Στάθη Δράκο και Μαρίνα Σπανού

Ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και για μία ακόμα φορά το Μουσικό Κουτί θα γεμίσει τον τηλεοπτικό αέρα με υπέροχα τραγούδια και ερμηνείες.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο Μουσικό Κουτί τους στην ΕΡΤ1, τη Γιοβάννα, που σφράγισε με τη φωνή της το τραγούδι «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», αλλά και τον ερμηνευτή και συνθέτη Στάθη Δράκο και την τραγουδοποιό της νέας γενιάς Μαρίνα Σπανού.

Σε μία σπάνια εμφάνιση, η Γιοβάννα ερμηνεύει τη «Μυρτιά» από τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Νίκο Γκάτσο, τη «Βάρκα» από τη συνάντησή της με τον Σπήλιο Μεντή και άλλα σπουδαία τραγούδια. Σε ένα συγκινητικό στιγμιότυπο της εκπομπής, Γιοβάννα και Νίκος Πορτοκάλογλου ενώνουν τις φωνές τους και μαζί τραγουδούν το «Εκεί που ζούμε».

Η Γιοβάννα, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, έκανε μια σπουδαία καριέρα στη μουσική, τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Ξαρχάκο και άλλους σπουδαίους συνθέτες. Αργότερα, ασχολήθηκε με την ποίηση και την πεζογραφία, με ορισμένα από τα έργα της να μεταφέρονται στη μικρή αλλά και στη μεγάλη οθόνη, όπως τα «Άντε γεια» και «Βαμμένος ήλιος».

«Μυρτιά»: Η Γιοβάννα μάς συνεπαίρνει με μία ξεχωριστή ερμηνεία του τραγουδιού των Νίκου Γκάτσου και Μίκη Θεοθωράκη.

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Στάθης Δράκος ξεκίνησε από την Πάτρα με το συγκρότημα του, τους Minor Project. Ακολούθησε η σπουδαία συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη, ενώ η δημιουργική του πορεία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

«Εκδρομή»: Ο Στάθης Δράκος και η Μαρίνα Σπανού ερμηνεύουν μαζί το αγαπημένο τραγούδι.

Η ερμηνεύτρια Μαρίνα Σπανού ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα, παίζοντας με την κιθάρα της στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ακολούθησε ο πρώτος της δίσκος το 2021, ενώ σήμερα ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική της δουλειά.

«Γιασεμί»: Με την αισθαντική φωνή της, η Μαρίνα Σπανού συνεπαίρνει την παρέα τραγουδώντας το κομμάτι που η ίδια συνέθεσε.

Το jukebox της εκπομπής περιπλανιέται σε διασκευές μουσικών και τραγουδιών που χρόνια τώρα αγαπάμε να ακούμε!

«Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου»: Σε μία ξεχωριστή στιγμή του «Μουσικού Κουτιού», η Γιοβάννα ερμηνεύει το εμβληματικό τραγούδι, αρχικά μόνη της και συνέχεια μαζί με τους οικοδεσπότες και τους προσκεκλημένους της εκπομπής.

Αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου, στις 22:00, το Μουσικό Κουτί μας περιμένει στην ΕΡΤ1 για να απολαύσουμε… και να θυμηθούμε το όνειρο που μπορεί να προσφέρουν τα ωραία τραγούδια κι ερμηνείες…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις