Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το βραχιόλι της φωτιάς: δυνατό καστ στην καινούργια σειρά της ΕΡΤ

Το βραχιόλι της φωτιάς: δυνατό καστ στην καινούργια σειρά της ΕΡΤ

Μία ακόμα παραγωγή μυθοπλασίας θα εντάξει η δημόσια τηλεόραση στο πρόγραμμά της την επόμενη σεζόν. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ στο newsit.gr, η ΕΡΤ θα «μεταφέρει» στον τηλεοπτικό αέρα δύο σημαντικά μυθιστορήματα.

Η μία σειρά της ΕΡΤ βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου «Φλόγα και Άνεμος» σε σενάριο της Ρένας Ρίγγα, σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι  Αργύρης Πανταζάρας, Κατερίνα Λέχου, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ενώ ο Άρης Λεμπεσόπουλος θα υποδυθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα ενσαρκώσει την Κυβέλη.

Το δεύτερο μυθιστόρημα υπογράφει η Βεατρίκη Σαΐα – Μαγρίζου και έχει τίτλο «Το βραχιόλι της φωτιάς» και όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη» η ιστορία μας μεταφέρει «το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα. Το χρονικό μιας κοινωνίας που συντρίβεται και αναφύεται μέσα από τα ερείπιά της. Η θυελλώδης ιστορία του μικρού Ιωσήφ, όπως την καταγράφει ένα νυχτερινό παραμύθι: Θεσσαλονίκη, 1917.

Οι φλόγες ζώνουν την εβραϊκή συνοικία. Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας Τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ’ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού».

Το σενάριο έχουν αναλάβει ο Νίκος Απειρανθίτης και η Σοφία Σωτηρίου, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Γκικαπέπας. Έως τώρα λοιπόν στο καστ της σειράς υπάρχουν πολύ δυνατά ονόματα που μας… προϊδεάζουν για πολύ καλές ερμηνείες, αφού για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν κλείσει, οι: Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Θάνος Τοκάκης, Βασιλική Τρουφάκου και η σπουδαία Νένα Μεντή! Τη μουσική μάλιστα έχει αναλάβει ο Μίνως Μάτσας, ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί το καστ ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν τα γυρίσματα και λογικά αναμένουμε μία πολύ καλή σειρά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις