Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τον Αύγουστο ήταν παχιές οι μύγες αλλά ισχνές οι τηλεθεάσεις

Τον Αύγουστο ήταν παχιές οι μύγες αλλά ισχνές οι τηλεθεάσεις

Τέλος καλοκαιριού και πριν καλά καλά ο Αύγουστος μας αποχαιρετήσει ξεκίνησε η καινούργια τηλεοπτική σεζόν.

Πώς ήταν όμως ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και -ως είθισται- της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen; Ποιοι έκλεισαν με… ελπίδα για μία καλύτερη σεζόν;

Η αλήθεια είναι ότι με τον ΣΚΑΪ να βάζει μπροστά μεγάλο μέρος του προγράμματός του τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ο σταθμός του Φαλήρου κατάφερε να πάρει κεφάλι στην κούρσα της τηλεθέασης και να κόψει πρώτος το νήμα στο γενικό σύνολο με διαφορά από τον ΑΝΤ1 που ακολούθησε. Πάντως όπως φαίνεται την καινούργια σεζόν, με δέκα τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας γενικού περιεχομένου συν το Μακεδονία TV, οι διαφορές για κάποιους θα παιχτούν… στον πόντο! Έτσι, στην τρίτη θέση με ελάχιστα ποσοστά διαφορά βρέθηκε ο ALPHA που το καλοκαίρι με τις επαναλήψεις του ανέβασε τις επιδόσεις του, ενώ το STAR που ακολουθεί στην τέταρτη θέση έπεσε κάτω από τη… βάση, σημειώνοντας μονοψήφιο μέσο όρο. Πεσμένες οι πτήσεις και του OPEN που τερμάτισε στην πέμπτη θέση δείχνοντας πως έχει δρόμο… και θέλει πρόγραμμα για να σημειώσει διψήφια νούμερα, ενώ άνοδο σημείωσε η ΕΡΤ1 που βρέθηκε στην έκτη θέση καταφέρνοντας να ανεβάσει τις πτήσεις της και να ξεπεράσει το MEGAπου όμως ανέβασε τα ποσοστά του από τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο.  Στις τρεις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρέθηκαν τα υπόλοιπα κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ SPORTS) με μέσους όρους που είναι… να κλαις το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνεις!

Ωστόσο, η κατάταξη στο δυναμικό κοινό αλλάζει καθώς ο ΑΝΤ1 πήρε κεφάλι έστω και με ελάχιστη πάλι διαφορά από τον ALPHA που ακολουθεί, ενώ το STAR από την τρίτη θέση αποδεικνύει ότι κρατά περισσότερους τηλεθεατές ηλικίας 18 – 54 ετών, κοινό που φαίνεται να μην… αγαπά τρελά τον ΣΚΑΪ και για αυτό βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Στα ίδια ποσοστά του περίπου κινήθηκε και το OPEN τερματίζοντας κι εδώ στην πέμπτη θέση ενώ ακολουθεί το MEGA ξεπερνώντας την ΕΡΤ1 που εξακολουθεί με τα υπόλοιπα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης να κερδίζει τους λιγότερους τηλεθεατές του δυναμικού κοινού.

Αναλυτικά λοιπόν στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό  που έχουν προκύψει από τις μετρήσεις της Nielsen για τον Αύγουστο, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο.

Αυτό πάντως που συμπεραίνει κάποιος από τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών στους πίνακες τηλεθέασης είναι ότι ακόμα και τον τελευταίο μήνα της σεζόν οι πτήσεις τους στους πίνακες τηλεθέασης δεν ήταν τόσο υψηλές όσο θα έπρεπε καθώς το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού συνέχισε να πηγαίνει στους Others, δηλαδή τις συνδρομητικές πλατφόρμες και τα περιφερειακά κανάλια. Γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους των πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών και να παράγουν προγράμματα για να μην παραμένουν σε… ισχνές επιδόσεις… αφού αποδεδειγμένα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών… δεν χάφτει μύγες…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις