Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

WIND VISION: η νέα συνδρομητική τηλεόραση

WIND VISION: η νέα συνδρομητική τηλεόραση

Είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης κάνει η WIND αξιοποιώντας με τη WIND VISION τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στη μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου.

Στην παρουσίαση που έγινε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Νάσος Ζαρκαλής ανέφερε ότι για τη WIND «η διετία 2016-2017 χαρακτηρίζεται από υψηλή αύξηση εσόδων, της τάξης του 7,3% και εντυπωσιακή αύξηση του EBITDA που άγγιξε το 21,3%», σημειώνοντας ότι «το ίδιο διάστημα υλοποιήσαμε επενδύσεις ύψους 188 € εκατ. με αποτέλεσμα τη μεγάλη επέκταση των υποδομών μας, τόσο σε κινητή όσο και σε σταθερή τηλεφωνία, με τη δημιουργία του δικού μας δικτύου νέας γενιάς σταθερής προκειμένου να προσφέρουμε Internet υπέρ – υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν το 2017 ήταν το έτος Fiber για τη WIND, το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης και του περιεχομένου.

Έχοντας εργαστεί εντατικά για ενάμισι χρόνο και μέσα από σημαντικές επενδύσεις, παρουσιάζουμε σήμερα έναν νέο, τελείως διαφορετικό τρόπο να βλέπεις τηλεόραση και βίντεο περιεχόμενο. Μια νέα εμπειρία τηλεόρασης που παντρεύει τον κόσμο του Internet και της τηλεόρασης σε ένα περιβάλλον, που ενσωματώνει όλες τις επιλογές και συνδέει νοικοκυριά και μεμονωμένους χρήστες με το περιεχόμενο που επιθυμούν, όποτε το επιθυμούν και από όποια συσκευή επιθυμούν» ενώ τόνισε ότι «η WIND VISION είναι ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση».

Ο εξοπλισμός της WIND VISION συνδυάζει τηλεοπτικό περιεχόμενο που μεταδίδεται ευρυζωνικά μέσω του δικτύου σταθερής και Internet μόνο για τους συνδρομητές της WIND και τη λήψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση δορυφορικό πιάτου. Επιπλέον, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο ενσύρματα αλλά και ασύρματα μέσω Wi Fi, χωρίς επιπρόσθετα καλώδια. Έτσι οι συνδρομητές μπορούν μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον   πλοήγησης  και με τη χρήση ενός και μόνο απλού τηλεκοντρόλ να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο με δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR, ενώ απελευθερώνει το θεατή από τον περιορισμό της μίας οθόνης καθώς προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet όποτε και όπου θέλει ο χρήστης.

Για τη δημιουργία της WIND VISION η WIND συνεργάζεται και με τη Google ώστε μέσα από την υπηρεσία Android TV προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως τo Google Play Movies για ταινίες on demand, το Google play Games για παιχνίδια και δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου gamepad αλλά και το YouTube.

Στο περιεχόμενο της WIND VISION φιλοξενούνται πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια που περιλαμβάνουν σειρές από παγκόσμια δίκτυα (όπως FOX, FOX life), ψυχαγωγικά κανάλια (E!, Food Network), παιδικά προγράμματα (Disney, Disney Junior, Disney XD, nickelodeon, SMILE, BabyTV), ντοκιμαντέρ (National Geographic, Nat Geo WILD, travel channel, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, CBS reality, History, CRIME+ INVESTIGATION, RT DOCS), μουσικά κανάλια από όλο τον κόσμο (MTV LIVE HD, VH1,MTV ROCKS, MTV HITS, STINGRAY LITE, STINGRAY VIBE, STINGRAY LOUD, STINGRAY JUICEBOX, DJAZZ, iConcerts, CMUSIC, CLASSICA, STINGRAY AMBIENCE), Llifestyle κανάλια (Fashion TV, World Fashion, LUXE.TV), ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου (Bloomberg TV, Euronews, Sky News, CNBC, BBC World News, Deutsche Welle, Rai 1, France 24, TV5 Monde, TVE, RT, Aljazeera, CGTN, NHK World), αθλητικά (Εxtreme sports, motorVISION,  GINX, Nautical channel, Outdoor channel) αλλά και τα ελληνικά κανάλια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, ενώ λόγω της συνεργασίας με τη Nova οι συνδρομητές του  Full Pack θα παρακολουθούν και το πρόγραμμα των Novasports καναλιών.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις