Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Χαλβάη 5-0: το σίριαλ για την ταινία με τον Μάρκο Σεφερλή

Χαλβάη 5-0: το σίριαλ για την ταινία με τον Μάρκο Σεφερλή

Στις αρχές της χρονιάς βγήκε στις αίθουσες και μέσα σε λίγο καιρό προβολής της έκοψε πάρα πολλά εισιτήρια μέχρι η πανδημία του κορονοϊού να οδηγήσει στο κλείσιμο των κινηματογράφων. Έτσι αναγκαστικά η ταινία «Χαλβάη 5-0» σε σενάριο Μάρκου Σεφερλή και σκηνοθεσία Μάνου Καμπίτη σταμάτησε την προβολή της στις αίθουσες ενώ πριν από λίγο καιρό ανέβηκε σε συνδρομητικές πλατφόρμες. Και τότε ξεκίνησε το… σήριαλ που ακόμα δεν έχει ρίξει τίτλους τέλους.

Όπως πρώτα είχαμε αναφέρει από το Newsit.gr ο σκηνοθέτης της Μάνος Καμπίτης υποστηρίζει ότι ο Μάρκος Σεφερλής «επιχειρεί να διακινήσει την ταινία παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει με το δημιουργό της ταινίας, δηλαδή μαζί μου, το απαιτούμενο από τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της σκηνοθεσίας μου στην ταινία», τονίζοντας ότι «έδωσα ήδη εντολή στους νομικούς μου να στραφούν κατά συνδρομητικής πλατφόρμας με σκοπό την απαγόρευση της εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας». Το πρώτο… επεισόδιο του σήριαλ λοιπόν έκλεισε με την απόφαση της συνδρομητικής πλατφόρμας να κατεβάσει την ταινία από το περιεχόμενό της.

Μετά από λίγες ημέρες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Μάνος Καμπίτης ζήτησε και από άλλη συνδρομητική πλατφόρμα να κατέβει η ταινία, αφού όπως είχε δηλώσει στο Newsit.gr  «θα συνεχίσω να προβαίνω σε κάθε νόμιμη ενέργεια που είναι αναγκαία για την προστασία των πνευματικών μου δικαιωμάτων πάνω στην ταινία. Με άλλα λόγια ο κύριος Σεφερλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την εγγραφή άδεια μου».» Έτσι λοιπόν έκλεισε και το δεύτερο επεισόδιο του σήριαλ που όμως έριξε… σπόιλερ για το επόμενο επεισόδιο.

Όπως λοιπόν αναφέραμε σε τρίτο ρεπορτάζ στο Newsit.gr η εταιρεία διανομής φαίνεται πως είχε ζητήσει από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της προσκομίσει την έγγραφη σύμβαση με το σκηνοθέτη, υπενθυμίζοντας ότι η έλλειψή της παραβιάζει τη μεταξύ τους σύμβαση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι η εταιρεία παραγωγής έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες, όπως αυτή του σκηνοθέτη Μάνου Καμπίτη, για την περαιτέρω εκμετάλλευση της ταινίας. Στο επόμενο επεισόδιο λοιπόν του σήριαλ για τη «Χαλβάη 5-0» η εταιρεία διανομής της ταινίας αποφάσισε να απαγορεύσει την καθ’ οποιονδήποτε τρόπο εμπορική εκμετάλλευση της ταινίας, απαιτώντας ξανά από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της παραχωρήσει την έγγραφη άδεια του Μάνου Καμπίτη. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η εταιρεία διανομής ενημέρωσε την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή ότι μετά την τεράστια ζημία που φαίνεται να έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν, επιφυλάσσονται για προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Έτσι λοιπόν δικαιολογημένα… έως τώρα… εμφανίζεται να δικαιώνεται ο σκηνοθέτης Μάνος Καμπίτης στα όσα είχε υποστηρίξει στο Newsit.gr πως «ο κύριος Σεφερλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την έγγραφη άδειά μου».

Βέβαια το τέλος του σήριαλ δεν έχει ακόμα γραφτεί καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, που θα αποφανθεί αν ο σκηνοθέτης Μάνος Καμπίτης πρέπει να παραχωρήσει τα πνευματικά του δικαιώματα για να διακινηθεί η ταινία ή η εταιρεία του Μάρκου Σεφερλή κατέχει τα απαιτούμενα νόμιμα έγγραφα και μπορεί να την εκμεταλλευτεί όπου και όπως αποφασίσει.

Εκτός κι αν το σήριαλ έχει πιο… σύντομο τέλος και οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία πριν βρεθούν αντιμέτωποι στο δρόμο της Δικαιοσύνης. Κι έτσι οι τηλεθεατές μπορέσουν να παρακολουθήσουν πιο σύντομα την ταινία «Χαλβάη 5-0» που ανεκόπη η πορεία της λόγω κορονοϊού αλλά και λόγω της προαναφερθείσας κόντρας…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις