Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

1,5 δισ. το πλεόνασμα του προϋπολογισμού – 3 δισ. με τις επιστροφές κερδών της ΕΚΤ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατά 367 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σύμφωνα με τον Χ. Σταϊκούρα. Αν υπολογίσει κανείς και τα κέρδη από τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ, τότε το πλεόνασμα είναι 3 δισ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών,για το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.441 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12.484 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.833 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.922 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.414 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.496 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, «με τη συμπλήρωση του οκταμήνου του 2013, η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που αφορά την κεντρική κυβέρνηση, επιβεβαιώνει την τάση βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Καθιστώντας όλο και πιο εφικτό τον εθνικό στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, στη γενική κυβέρνηση, στο τέλος του έτους».

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε